Kabine 7. kez toplanıyor! 4 günlük yeni sokağa çıkma yasağı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün 7. kez telekonferans yöntemiyle toplanacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde, normalleşme süreci ile ilgili yeni adımlar karara bağlanacak. Alınacak haftalık kararları Millete Sesleniş konuşmasıyla açıklayacağı toplantıda, salı gününe denk gelen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı da içine alan 16-17-18-19 Mayıs’ta 4 gün sokağa çıkma yasağı uygulanması ve son toplantıda seyahat yasağının kaldırıldığı 7 kente yenilerinin eklenmesi bekleniyor.

GASTE24 GASTE24
Kabine 7. kez toplanıyor! 4 günlük yeni sokağa çıkma yasağı...

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının başlamasının ardından tüm mesaisini yakın kurmaylarıyla birlikte Huber Köşkü’nde sürdüren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, haftalık olarak topladığı Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’ne bugün yedinci kez videokonferans yöntemiyle başkanlık yapacak. Ana gündem maddesini yine Koronavirüsle ilgili gelişmelerin oluşturacağı kabinede atılacak yeni adımlar karara bağlanacak.

İlk normalleşme adımlarının atıldığı, AVM ve berberlerin açıldığı bugün yapılacak Kabine toplantısında anlık olarak bu kararın yansımaları değerlendirilecek.

Hürriyet'ten Erdinç Çelikkan'ın haberine göre, Erdoğan’ın alınacak haftalık kararları Millete Sesleniş konuşmasıyla açıklayacağı toplantıda, salı gününe denk gelen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı da içine alan 16-17-18-19 Mayıs’ta 4 gün sokağa çıkma yasağı uygulanması ve son toplantıda seyahat yasağının kaldırıldığı 7 kente yenilerinin eklenmesi bekleniyor.

Diğer iller için de kademeli ve kontrollü esnetme formüllerinin gündeme geleceği kabinede, 7 ilde son bir haftada yaşanan durumun yanı sıra kurallara uygun hareket edilip edilmediği konusunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu brifing verecek.

Kaynak: Milli Gazete

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER