Her bir hayvan hikayesi bize yaşadığımız dünyanın başka bir yüzünü gösteriyor

‘Türkiye’nin Yakın Tarihinde Hayvanlar’ adlı kitabını yayımlayan ve hayan-insan ilişkisi üzerinden millet, aile, adalet, eşitlik gibi kavramları tartışmaya sosyolog Ozan Zeybek: “Kitabın asıl maksadı, hayvanlarla ilişkimizden yola çıkıp geçmişle gelecek arasında umut veren köprüler kurmak.”

HÜRRİYET HÜRRİYET
Her bir hayvan hikayesi bize yaşadığımız dünyanın başka bir yüzünü gösteriyor

Sosyolog Ozan Zeybek, uzun zamandır dünyanın gidişiyle, çocuklarının geleceğiyle ilgili ciddi endişeler içinde. Hızla soyu tükenen hayvanlar, azalan ormanlar, yaz ortasında yağan dolular, kar yağmayan kışlar, bedenimize yerleşen mikro-plastikler, artan güvencesiz işler… “Buna nasıl bir toplum yapısı yol açıyor? Çevremizle ne tür ilişkiler kuruyoruz?” sorularının peşine düşen Zeybek, bu sorgulamayı hayvanlar üzerinden yapıyor. Her bir hayvan hikayesi bize yaşadığımız dünyanın başka bir yüzünü gösteriyor - Resim : 1

‘Türkiye’nin Yakın Tarihi’nde Hayvanlar’ adlı kitabında ülkenin yakın tarihinin farklı veçhelerini hayvanlar ekseninde yeniden yorumluyor. Bize anlattıklarında da görüldüğü gibi Zeybek’in amacı, toplum, insan, adalet, verimlilik, millet gibi kavramları farklı bir gözle tekrar düşünmek.

Her bir hayvan hikayesi bize yaşadığımız dünyanın başka bir yüzünü gösteriyor - Resim : 2

Hayvanlar, eşitlik, adalet kavramlarından dışarı tutuluyor

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER