İTÜ’nün uzay aracı ABD’de 3’üncü oldu

İstanbul Teknik Üniversitesi Rover Takımı, tasarladığı insansız kara aracı ile Mars Society tarafından ABD’de düzenlenen University Rover Challenge yarışmasında 36 takım arasında 3’üncü oldu. Böylece derece elde eden ilk Türk takımı unvanının da sahibi oldu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İTÜ’nün uzay aracı ABD’de 3’üncü oldu

Gezegen keşif robotları üzerine çalışmalarını sürdüren İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rover Takımı, tasarladığı insansız kara aracı ile Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) düzenlenen University Rover Challenge yarışmasında 36 takım arasında 3’üncü oldu. 93 takımın başvurduğu ve elemeler sonucu 36 takımın finale kaldığı yarışmada İTÜ Rover Takımı, AXA Sigorta sponsorluğunda tasarladıkları insansız kara aracıyla jürilerden 92.78 puan aldı. Takım bu sonuçla, Czestochowa University of Technology, (Polonya) BRAC University ve Missouri University of Science and Technology (ABD) ile üçüncülüğü paylaştı.

ELON MUSK DA DESTEKLİYOR

Hürriyet’e konuşan İTÜ Rover Takımı kaptanı Yunus Emre Küçük, bu başarının kendilerini motive ettiğini söyledi. Hedeflerinin artık birincilik olduğunu ifade eden Küçük, yarışma sürecini şöyle anlattı: “Takım 50 kişiden oluşuyor. İTÜ mühendislik bölümlerinden öğrenciler ve yüksek lisans öğrencileri de var. Takıma giren iki sene kalıyor üye olarak. Mezun olanların ardından takıma her sene yeni birileri alınıyor. Yarışmanın amacı Mars’a gönderilecek insanlı görevlerde astronota yardımcı olabilecek araç prototipleri tasarlamak. Space X’in CEO’su Elon Musk da yarışmayı destekliyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER