MTTB 52. Dönem Genel Başkanı Âbid Özmen, Hakk’ın rahmetine kavuştu

Türkiye’nin en eski ve en köklü talebe teşkilatı olan MTTB 52. Dönem Genel Başkanı Âbid Özmen’in, Medine-i Münevvere’de Hakk’ın (cc) rahmetine kavuştuğu öğrenildi.

GASTE24 GASTE24
MTTB 52. Dönem Genel Başkanı Âbid Özmen, Hakk’ın rahmetine kavuştu

Türkiye'nin en eski ve en köklü talebe teşkilatı olan MTTB 52. Dönem Genel Başkanı Âbid Özmen'in, Medine-i Münevvere'de Hakk'ın (cc) rahmetine kavuştuğu öğrenildi.

Merhum Özmen, döneminde İstanbul'da tahsil gören birçok öğrencinin yetişmesinde büyük emeği geçenlerden.

Millî ahlâka, inançlarına bağlı gençleri bir araya getiren MTTB, Âbid Özmen döneminde faydalı ve hayırlı bir çok hizmetlere imza atmıştı.

Basın-Yayın Kurulu Müdürlüğü Özmen döneminde daha faal hale getirilmiş, Millî Gençlik Dergisi de, O'nun döneminde tekrar çıkarılmaya başlanmıştır.

Derginin birinci sayısında Genel Başkan Âbid Özmen “Gerçekler ve Gençliğimiz” başlıklı bir yazı yayınlamış ve şöyle seslenmiştir: “…

Ömrümüzü yok pahasına kör bırakanlar, ilkokuldan üniversiteye kadar eğitiyoruz diyerek, Türk gencine gerçekleri öğretmeyerek sokağa dökülmesine sebep olan devlet adamları, eğitimciler, bu memleketi âtîde kimlere teslim edeceğini unutarak, gençliğini kışkırtan devrim yobazları… Genç nesillere ilim diyerek, kuru ezberden başka, batının kokuşan skolastiğinin dışında ne getirdiniz? Siz kendi cüceliğinizi gizlemek için genç nesilleri pasifleştirme yolunu tuttunuz… Bu imanlı nesil, memleketin kaderini gerçek manada etkileyecek… Bugün yetişen nesil açtır. Bu açlığı gideremediği için 12 Mart'a gelindi. Bu açlık gençliğe müspet ilimlerin membaı olan maneviyat vermekle giderilir. Bu suretle hem gençlik kurtulur, hem de toplum düzelir. Gençliği tehdit eden materyalist felsefe çamuru, millî varlığımızı yok etmeye yönelmiş durumdadır… Yarın toprağa gömülecektir. Türk Gençliği olarak bütün hakikatlerin yanında hakka yönelik çalışmaya kendimizi adamış bulunuyoruz. Bütün genç gönüldaşlarımızı mazlumun yanında, haklıyla beraber bulunmaya davet ediyor, düşünmeyen kafaları düşünmeye çağırıyoruz…”

issue_2351_e3357fb3af7bc208a90410fe72d29b24

issue_2355_d18e7807cfb60e7dfdef3c96fad511e4

resized_97039-1ec5be02mttbrte2

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, MTTB günlerinden bir kare.

Kaynak: Time Türk

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER