için kaldı

Şampiyon Galatasaray

Karşılaşmaya stadı dolduran taraftarının müthiş desteğiyle başlayan Fenerbahçe, ilk dakikalardan itibaren rakip alanda baskı kurdu.

F5HABER F5HABER
Şampiyon Galatasaray

Maçta ilk korneri henüz 3. dakikada atan sarı-lacivertlilerin, 8. dakikada Muslera degaj yapmaya hazırlanırken topu kapan Semih Şentürk'ün ayağından filelere giden top, gol değeri kazanmadı.

Rakip kalede gol ararken, 26. dakikada kalesinde önemli bir gol tehlikesi yaşayan sarı-lacivertliler, daha sonra yeniden baskı kurarak, 28, 35 ve 36. dakikalarda bulduğu pozisyonlarda gole yaklaşmasına karşın, ilk yarıda aradığı golü bulamadı.

Galatasaray, karşılaşmaya daha temkinli başladı. Rakibinin ilk dakikalardaki baskılı oyununa karşı savunmasında önemli pozisyon vermeyen sarı-kırmızılılar, 20. dakikadan itibaren oyunda dengeyi kurarak, Fenerbahçe kalesine gitmeye başladı.

26. dakikada Elmander ile önemli bir gol pozisyonundan yararlanamayan Galatasaray'da, 27. dakikada sakatlanan Elmander'in yerine Baros oyuna dahil oldu. Sarı-kırmızılılar, ilk yarıda kalan dakikalarda da rakibinin ataklarında gol izni vermedi ve devreyi 0-0 berabere tamamladı.

İkinci yarı

Karşılaşmanın ikinci yarısında da baskılı oynayan Fenerbahçe, 62. dakikada Semih Şentürk ve Selçuk ile yakaladığı gol pozisyonlarında kaleci Muslera'yı geçemedi.

Fenerbahçe'nin rakip kalede baskı kurduğu anlarda 65. dakikada Dia, ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Bu dakikadan sonra oyunda gerginlik artarken, sarı-lacivertlilerin rakip kalede yakaladığı pozisyonlarda kaleci Muslera gole izin vermedi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında Fenerbahçe'nin baskısı karşısında Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Muslera, önemli kurtarışlar yaparak, rakip ataklarında gole geçit vermedi.

65. dakikada 10 kişi kalan rakibi karşısında önemli gol pozisyonuna giremeyen sarı-kırmızılılar, 80. dakikada Ujfalusi'nin ikinci sarı karttan kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı.

Bunun üzerine Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 27. dakikada oyuna soktuğu forvet oyuncusu Baros'u çıkararak, 83. dakikada Gökhan Zan'ı oyuna aldı. Kalan dakikalarda rakibinin ataklarında gole izin vermeyen Galatasaray, Kadıköy'de istediği puanı alarak, şampiyonluğunu ilan etti.
AA

SONRAKİ HABER