Borsada işlem gören 5 şirkette önemli gelişmeler var

Ziraat Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan günün önemli şirket haberleri yayımlandı. Borsada işlem gören şirketlerden yer alan haberler arasında günün öne çıkan 6 şirket haberi var.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Borsada işlem gören 5 şirkette önemli gelişmeler var

Ziraat Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan günün önemli şirket haberleri yayımlandı. Borsada işlem gören şirketlerden yer alan haberler arasında günün öne çıkan 5 şirket haberi var.

Akbank (AKBNK, Nötr): Banka tarafından; yurt dışı borçlanma aracı ihraçları için Sermaye Piyasası Kurulu'nca 1 yıl süreli olarak verilen iznin yenilenmesini teminen, yurt dışında toplamda 2 milyar ABD Doları veya muadili yabancı para veya Türk Lirası tutarına kadar birden fazla sayıda tahvil ve/veya Bankaların Özkaynaklarına İlişkin Yönetmelik'te belirtilen niteliklere haiz ve özkaynak hesaplamasına dahil edilecek nitelikte tahvil veya borçlanma aracı niteliğindeki diğer sermaye piyasası aracı ihraç izni için Sermaye Piyasası Kurulu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ve diğer yetkili merciler nezdinde gerekli tüm yasal işlemlerin yapılması amacıyla Genel Müdürlüğe yetki verilmesine karar verilmiştir.

Anadolu Sigorta (ANSGR, Pozitif): Şirket'in Kasım 2019 dönemindeki brüt prim üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre %28 oranında artarak 574,5mn TL'ye yükselmiştir. Böylelikle, kasım ayı prim üretimi ile birlikte Şirket'in 2019 yılı Ocak - Kasım dönemi brüt prim üretimi yıllık bazda %15 artarak 5,7 milyar TL'ye yükselmiştir

Avivasa Emeklilik (AVISA, Pozitif): Şirket'in 2019 Kasım ayına ait toplam prim üretimi bir önceki yılın aynı dönemine göre %161 oranında artarak 118,5mn TL'ye yükselmiştir. Kasım ayı prim üretimi ile birlikte 2019 Ocak - Kasım toplam prim üretimi ise yıllık %66 oranında artarak 854,7mn TL olarak gerçekleşmiştir.

İş GYO (ISGYO, Nötr): 12.12.2019 tarihli özel durum açıklamasıyla satış işlemi duyurulan taşınmazın (Tuzla Ofis Binası ile Tuzla Meydan Çarşı'da yer alan 5 bağımsız bölüm) satışına ilişkin tapu devir işlemleri tamamlanmış olup, 334,8 milyon TL tutarındaki KDV dahil satış bedelinin tamamı tahsil edilmiştir.

Naturel Yenilenebilir Enerji (NATEN): Şirkete ait elektrik üretim santrallerini bünyesinde bulunduran ve sermayelerinin %100'ne sahip olduğu Esenboğa Elektrik Üretim A.Ş. ve Angora Elektrik üretim A.Ş. mevcut sermayelerini 16.12.2019 tarihli Yönetim Kurulu toplantılarında nakit olarak artırma kararı almışlardır. Esenboğa Elektrik Üretim A.Ş. mevcut 50bin TL ödenmiş sermayesini 40mn TL'ye çıkarmaya karar vermiştir. Artırılan sermayenin 15,3mn TL'sı Şirket tarafından Güneş Enerji santrallerinin yapımı sürecinde ödenen tutarlar ile, yapılması planlanan yatırımların finansmanı için aktarılan nakit tutarlardan karşılanacaktır. Bu sermaye artışında şirket kaynaklarından 24,7mn TL karşılanacaktır. Angora Elektrik Üretim A.Ş. mevcut 50bin TL ödenmiş sermayesini 25mnTL'na çıkarmaya karar vermiştir. Artırılan sermayenin 12,8mnTL'sı şirket tarafından Güneş Enerji santrallerinin yapımı sürecinde ödenen tutarlar ile, yapılması planlanan yatırımların finansmanı için aktarılan tutarlardan karşılanacaktır. Bu sermaye artışında şirket kaynaklarından 12,2mnTL karşılanacaktır. Her iki şirketin sermaye ödemesi için toplam 36,9mn TL aktarılmış olacaktır.

QNB Finansbank (QNBFB): QNB Finansbank, 16 Aralık 2019 tarihinde 19 ülkeden, 34 uluslararası bankanın katılımı ile toplam 456,8 milyon ABD dolarlık sendikasyon kredisi anlaşması imzalamıştır. Söz konusu kredi iki vadeden oluşmaktadır.  58,5 milyon ABD Doları ve 183,7 milyon Avro tutarındaki fonlama 367 gün vadeli, 150 milyon ABD Doları ve 40 milyon Avro tutarındaki fonlama ise 3 yıl + 1 iş günü vadeli olarak gerçekleşmiştir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER