EPDK: Kapalı iş yerleri için kıyasen fatura düzenlenmeyecek

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken'in kıyasen fatura düzenlenmesine ilişkin yaptığı açıklamalarının gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, ''kapalı iş yerleri için kıyasen fatura düzenlenmeyeceği, uygulamanın belirli bölgeler için belirli bir süre geçerli olacağı'' bildirildi.

VATAN VATAN
EPDK: Kapalı iş yerleri için kıyasen fatura düzenlenmeyecek

EPDK'den yapılan açıklamada, kıyasen fatura düzenlenmesi konusunda  kamuoyunda gerçekle ilgisi olmayan değerlendirmeler yapılarak vatandaşın yanlış  bilgilendirildiği kaydedildi.   Bu durumun son örneğinin TESK Başkanı Palandöken'in değerlendirmeleri  olduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:   "TESK Başkanı Palandöken, 'Çalışmayan kapanmış dükkanın ortalama  tüketimi mi olur? Deli Dumrul vergisi gibi Deli Dumrul faturası mı ödeyeceğiz?'  şeklinde ifadeler kullanmıştır. Öncelikle ifade etmeliyiz ki bir tüketicinin, bir  saha çalışanının hayatı bütün düzenlemelerden daha değerlidir ve bu düzenleme  insanımızın sağlığı için yapılmıştır. Bir kez daha vurgulamak isteriz ki, rutin  sayaç okumaları devam edecek. Kapalı iş yerleri için kıyasen fatura söz konusu  olmayacak. Kıyasen fatura uygulaması belli bölgeler ve belli bir süre için  geçerli olacaktır. Hiç kimse mağdur edilmeyecektir.   Kıyasen fatura düzenlemesi son 3 ayın, ya da iki yılın bütün aylarının  ortalaması ile değil, son iki yılın aynı ay ortalamaları baz alınarak  belirlenecektir. Örneğin mayıs ayı için düzenlenecek faturada 2018 ve 2019 yılı  mayıs aylarına ilişkin kullanım yerinin tüketim ortalaması kullanılacaktır.  Düzenlemenin en iyi şekilde anlaşılması için yaptığımız açıklamalara rağmen,  Sayın Palandöken ne yazık ki birini bile okumamış ya da okumuş, ucuz popülizm  yapmanın peşine düşmüş görünmektedir. Binlerce esnaf ve sanatkarı temsil eden bir  konfederasyonun başkanına böyle yalan yanlış açıklamalar yapmak, esnaf ve  sanatkarlarımızı EPDK'ye karşı kışkırtmak, görevinin ağırlığına yakışmayan  sorumsuzca bir davranıştır."  

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER