Atatürk Havalimanı Genişletiliyor

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal, Atatürk Havalimanı'nın bitişiğinde bulunan Maliye'ye ait 585 bin m2 alanın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğü'ne tahsis edildiğini söyledi.

F5HABER F5HABER
Atatürk Havalimanı Genişletiliyor

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal, Atatürk Havalimanı'nın bitişiğinde bulunan Maliye'ye ait 585 bin m2 alanın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğü'ne tahsis edildiğini söyledi.

Askeri apron olarak bilinen ve Hava Harp Okulu Komutanlığı tarafından kullanılan bölgenin kullanımı ile Atatürk Havalimanı'nda ki uçak park alanı sayısı arttırılarak, park sıkıntısı sona erdirilecek. Bugün itibariyle anlaşma sağlanarak bir uçak bu bölgeye park ettirildi.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Orhan Birdal, bir süredir üzerinde çalışılan tahsis işleminin 13 Mart 2013 tarihinde Maliye Bakanlığınca onaylandığını belirterek, "Maliye Bakanlığının, Bakanlığımıza tahsis işlemini gerçekleştirdiği bu arsaya DHMİ tarafından uçak park alanı yapılacak" dedi.

43 ADET PARK YERİ OLUŞTURULACAK

Birdal tahsis işlemi konusunda şu bilgileri verdi;

"Söz konusu tahsis işlemiyle Atatürk Havalimanı sınırları içerisine dâhil edilen bu arazi üzerinde 26 adet orta boy, 17 adet büyük boy uçak olmak üzere toplam 43 adetlik bir uçak park alanı oluşturulacak. Master proje çerçevesinde yapılması planlanan uçak park alanının alt yapı ve ihale hazırlık çalışmaları tamamlanmış bulunuyor. İnşaata bir an önce başlanacak ve park alanı ivedilikle hizmete verilecek. Diğer taraftan, yaratılan uçak park alanı Atatürk Havalimanı'nda ki uçak trafiğini de olumlu yönde etkileyecek, kapasite artışı sağlayacak."

Atatürk Havalimanı'nın büyüme oranlarına göre dünyada ve Avrupa'da 10 milyon üzeri yolculu havalimanları kategorisinde 1. sırada yer aldığına dikkat çeken Birdal sözlerine şöyle devam etti:

"İstikrarlı ve süratli bir şekilde büyüyen Türk sivil havacılığının kalbi İstanbul'da atıyor. 2012 yılında Atatürk Havalimanı`nda toplam 364 bin 303 uçak iniş-kalkış yaptı, günlük ortalama 1000 uçağa hizmet sunuldu. Dünya ve ülke havacılığımızın göz bebeği olan İstanbul'da hizmet alanımızla ilgili ciddi bir sorun yaşanmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Geceli gündüzlü çalışmalarımız meyvesini veriyor. Son bir yıldır, yoğunluk kaynaklı rötarların önüne geçmeyi başardık. Bunun için sürekli çalışmalar, düzenlemeler yapıyoruz. Gerekli her türlü ek önlemi alıyoruz. Pist ayarlamaları, uçuş güvenliğine zarar vermeyecek derecede trafik düzenlemeleri bu tür çalışmalardan bazıları…"

Birdal, özellikle lodosta yaşanan rötarları sona erdirdiklerini de sözlerine ekleyerek, "Atatürk Havalimanı'nda geçen yıl Mayıs ayında uygulamaya konulan sistemle lodosun etkisini en aza indirdik. Lodostan kaynaklanan rötarları sona erdirdik. Planladığımız ek park alanlarıyla da park kaynaklı problemleri asgariye indireceğiz. Bu gayretler sayesinde Atatürk Havalimanı, dünyanın en düzenli meydanları arasında yer alacak. Havayolunun halkın yolu olmasından kaynaklanan yoğun trafikle yarışıyoruz, bu yarışın kazananı olma gayretimiz var. İstanbul'un incisi, dünyanın birincisi yeni havalimanı elbette nihai ve kesin çözüm. Burası hizmete girinceye kadar Atatürk Havalimanı, Türkiye havacılığının merkezi olma misyonunu sürdürecek ve hiçbir iş ve hizmetin aksamasına meydan verilmeyecek."

SONRAKİ HABER