için kaldı

Rusya "Türk Akımı" için yeni hükümeti bekliyor

- Rusya Başbakanı Medvedev Rusya'dan Avrupa'ya doğalgaz taşıyacak "Türk Akımı" projesini imzalamak için, Türkiye'de kurulacak yeni hükümeti beklediklerini belirtti

F5HABER F5HABER
Rusya "Türk Akımı" için yeni hükümeti bekliyor

MOSKOVA (AA) - Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Rusya'dan doğalgaz taşıyacak "Türk Akımı" boru hattı projesini imzalamak için, Türkiye'de yeni hükümetin kurulmasını beklediklerini söyledi.

Slovenya'ya yapacağı ziyaret öncesinde basına açıklamada bulunan Medvedev, Rusya'dan Avrupa'ya doğalgaz taşıyacak "Türk Akımı" projesine de değindi.

Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesine ilişkin Türkiye ve Rusya arasında imzalanması gereken ülkeler arası anlaşmanın henüz imzalanmadığını doğrulayan Medvedev, gecikmenin en önemli sebebinin Türkiye'de henüz bir hükümetin kurulamamasından kaynaklandığını belirtti.

Medvedev, "Ülkeler arası anlaşma gerçekten de henüz imzalanmadı. Nedeni ise Türkiye'de bir hükümetin kurulmamasıdır. Bizim Türk ortaklarımız yeni hükümet kurmalıdır. Bu, bazen örneklerinin de gösterdiği gibi kolay bir iş değil. Onlarla görüşmelerimiz devam ediyor. Ortaklarımızın bütün siyasi problemleri çözüldükten ve siyasi süreç tamamlandıktan sonra onlarla her konuda anlaşabileceğimizi umut ediyorum" dedi.

Medvedev, Rusya'nın, Türk Akımı projesiyle ilgili olarak iyimserliğini koruduğunu vurgulayarak, Slovenya yönetimine "projeye dikkatle bakmayı" tavsiye etti.

Güney Akım Projesi'nin yerine yapılacağı açıklanan Türk Akımı ile toplam 63 milyar metreküp gaz taşınması öngörülüyor. Hattın toplam 910 kilometre uzunluğunda olması, bunun 660 kilometresinin Rusya topraklarından, 250 kilometresinin ise Türkiye üzerinden geçirilmesi planlanıyor.

SONRAKİ HABER