Ehliyet ve kimlik tek kartta

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Hayat Kimliğinle Kolay” projesiyle sürücü belgesi bilgilerinin Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartına yüklenmesi uygulamasını anlattı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Ehliyet ve kimlik tek kartta

Kimlik kartının arkasında bir çip bulunduğunu, hayatı kolaylaştıracak bazı işlemleri buradan yapmayı planladıklarını belirten Soylu, ilkini de bu projeyle hayata geçireceklerini söyledi. Soylu şu bilgileri verdi:

“21 Eylül’den itibaren, yeni tip sürücü belgeleri, yeni alınan ehliyetler nüfus müdürlüklerinden randevu alınmak suretiyle yeni nesil kimlik kartlarına yüklenecek. Bu işlem için herhangi bir ücret alınmayacak.

Sürücü belgesinin geçerlilik süresi dolduğunda tıpkı eski kartların yenilenmesi gerektiği gibi sürücü belgesi de kimlikten otomatik olarak silinecek.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER