için kaldı

Caiz ne demek? Caiz nedir? Caiz TDK sözlük alamı

Günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir kelime olan ‘caiz’in ne anlama geldiği ve TDK anlamının ne olduğu vatandaşlarca merak ediliyor ve internette araştırılıyor. Peki, caiz ne demek? Caiz nedir?

HÜRRİYET HÜRRİYET
Caiz ne demek? Caiz nedir? Caiz TDK sözlük alamı

Caiz kelimesi birden fazla anlamı bulunan bir kelimedir. Kalıp olarak aynı şekilde kullanılan "caiz" kelimesi aslında hem dini olarak hem de TDK içeriğine göre açıklanabilir.

Caiz kelimesinin bilinen ilk anlamı: Dine, törelere ve mevcut din yasalarına göre yapılmasında ve uyulmasında sıkıntı olmayan her türlü davranış ya da söylem olarak açıklanır. Bu kelimeye örnek vermek gerekirse; "Bu davranışı sergilemen dinimizce caiz değildir."

Caiz kelimesinin diğer bir anlamı ise uygun ya da yaklaşık olarak açıklanabilir. Konuya uygun bir cümle kurmak gerekirse; "Akşam vakti bu kadar kalabalık varken gitmek caiz değildi."

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER