için kaldı

Selefiler silahlanıyor soruşturması | Cübbeli Ahmet ifadeye çağırıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün “Selefi dernekler ayaklanma için silahlanıyor” iddialarıyla ilgili soruşturma başlattı. “Savcılık çağırırsa isimlerini veririm” diyen Cübbeli Ahmet, bilgisine başvurulmak üzere Başsavcılığa davet edildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Selefiler silahlanıyor soruşturması | Cübbeli Ahmet ifadeye çağırıldı

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’ın CNN Türk’te hazırlayıp sunduğu Tarafsız Bölge programına konuk olan Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, selefi dernekleri üzerinden korkunç iddialar öne sürdü. Ülkemizde yaklaşık 2 bin selefi derneği olduğunu ve bunların silahlandığını anlatan Cübbeli Ahmet’e göre, derneklerin silahlanmasının nedeni ayaklanma çıkartmaktı. Selefi derneklerinin Şii derneklerle de çatışması olasıydı. Bir gazeteye yaptığı açıklamada ise, savcılar kendini çağırırsa silahlanan en az 150 derneğin ismini verebileceğini söyledi.

Ahmet Hakan ‘Savcılar Cübbeli’yi ifadeye çağırmalıdır’ başlıklı yazısında, “Savcıların harekete geçmesi lazım, bir. Cübbeli’ye ‘Ver bakalım elindeki bilgileri’ denmesi lazım, iki. Bunun burada bırakılmaması lazım, üç” diye yazdı. İçişleri Bakanlığı aynı gün, iddialarla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da Cübbeli Ahmet’in açıklamaları üzerine re’sen soruşturma başlattı. Başsavcılık Cübbeli Ahmet’e tebligat gönderip, bilgisine başvurmak üzere ifadeye çağırdı.

‘DERNEKLER SİLAHLANIYOR’

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER