için kaldı

Kadıköy birkaç yıl içinde sanatseverleri kendine çekecek

İsrailli sokak sanatçısı Pilpeled duvar resmiyle sokaklarımızın bir parçası oldu. İllüstrasyonlarıysa 1 Ekim’e dek yine Kadıköy’de... Pilpeled İstanbul’un tüm renksiz binalarını renklendirmek istiyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kadıköy birkaç yıl içinde sanatseverleri kendine çekecek

Tel Avivli sokak sanatçısı Nir Peled (namı diğer Pilpeled) İstanbul, Yeldeğirmeni’ndeki duvar resmiyle dikkatleri üzerine çekti. Sanatçı bir yandan da Black Flag Art adlı galeride illüstrasyonlarını sergiliyor. Bu galerinin de amacı sokak sanatını geniş kitlelere duyurmak zaten. Sokak sanatı dünyasının içinden gelen Emre Tuzla ve Caner Savaş’ın kurduğu galeri, Peled’in işlerine 1 Ekim’e kadar ev sahipliği yapacak. Tuzla ve Savaş ikilisi insanlara sokak sanatına yakından bakma fırsatı sundukları için mutlu olduklarını söylüyorlar. Kadıköy’den çok etkilendiğini söyleyen Peled ile konuştuk. 

Sokak sanatı yapmaya ne zaman başladınız?

16 yıl önce... Tel Aviv’deki partilerde başladım. Birçok tişört tasarladım ve şehrin duvarlarını boyadım. İlk işim elinde iki tane kurbağa tutan bir kadındı. Sadece bir gün görebildim. Ertesi gün sildiler.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER