Adıyaman’da tarihi eser operasyonu: 1 gözaltı

Adıyaman’da tarihi eser operasyonu: 1 gözaltı

POSTA POSTA
Adıyaman’da tarihi eser operasyonu: 1 gözaltı

Murat KURT / KAHTA (Adıyaman), (DHA)- ADIYAMAN'ın Kahta ilçesinde jandarma ekipleri tarafından evinde yapılan aramada Roma ve Bizans dönemine ait sikkeler ve antik çağa ait toprak kandil lambaları ele geçirilirken 1 şüpheli gözaltına alındı.
İl Jandarma Komutanlığı tarafından istihbarat çalışması neticesinde ilçeye bağlı  Bağbaşı köyünde  U.T’nin kaçak kazı yaptığı tespit edilmesi üzerine operasyon düzenlendi. Jandarma ekipleri tarafından yapılan ev aramalarında Roma ve Bizans dönemine ait sikkeler antik çağa ait toprak kandil lambaları ele geçirildi. Ele geçirilen tarihi eserlere jandarma ekipleri tarafından el konulurken U.T., jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.Gözaltına alınan şüpheli sorgulanmak üzere İl Jandarma Komutanlığına götürüldü.
​FOTOĞRAFLI

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER