700 hedef yerle bir... Terör örgütünü dağıtan operasyon

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, terör örgütü PKK’ya yönelik Kuzey Irak’a düzenlenen Pençe-Kartal ve halen devam eden Pençe-Kaplan harekâtlarında 700 hedefin yerle bir edildiğini açıkladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
700 hedef yerle bir... Terör örgütünü dağıtan operasyon

Hulusi Akar sınırın sıfır noktasında Pençe-Kaplan harekâtıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Akar şunları söyledi:

İNLERİNİ BAŞLARINA YIKTIK

“Teröristlerin inleri, mağaraları başlarına yıkıldı, yıkılmaya devam ediyor. Operasyonun başından bu yana 150 civarında mağara ele geçirildi. Bu alçakların tuzakladığı 160 civarında el yapımı patlayıcı (EYP) ve mayın imha edildi. Çok sayıda mühimmat ve silah ele geçirildi. Şu ana kadar hava, kara birliklerimizin ateşi sonucu 700’den fazla hedef vuruldu. Bütün bölgelerde sulh ve sükundan yanayız. Tüm komşularımızın hem toprak ve hem siyasi bütünlüğüne saygılı olduğumuzu başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere birçok defa söyledik. Yapılan faaliyetlerin iyi komşuluk ilişkilerine, müttefiklik ruhuna uygun olması gerektiğini, herkesin sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini, sadece kendi noktalarından değil karşı tarafın da hak ve hukukuna saygı göstermeleri gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum.”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER