Akçansa hisse yorumu ve analizi

Vakıf Yatırım, Akçansa için 9,21 TL hedef fiyatla 'TUT' tavsiyesini korudu. Raporda, '9,21 TL seviyesindeki hedef fiyatımızı korurken, kısa vadeli “Endekse Paralel Getiri”, uzun vadeli “TUT” tavsiyemizi koruyoruz.' denildi.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Akçansa hisse yorumu ve analizi

Değerlendirmenin ayrıntıları şu şekilde:

"Akçansa (AKCNS): Şirket 1Ç20 döneminde beklentimizin (8 mn TL net  kar) ve piyasa beklentisinin (22 mn TL net kar) tersine 25 mn TL net  zarar açıkladı. Operasyonel taraftaki zayıflığın, operasyonel olmayan  gelirlerle desteklenmemesi, beklentilerin tersine şirketin 1Ç20’de net  zarar açıklamasında etkili oldu. Bu dönemde şirketin yurt içi satış  gelirleri yıllık %16 gerilerken, ihracat gelirleri %10 yükseldi.

Yurt içi gelirlerdeki gerilemenin ihracat ile telafi edilememesi  sonrasında şirketin toplam satış gelirleri, beklentimizin (416 mn TL)  ve piyasa beklentisinin (423 mn TL) altında, yıllık %5 daralarak 385  mn TL seviyesinde gerçekleşti.

FAVÖK ise hem beklentimizin (40 mn TL)  hem de piyasa beklentisinin (56 mn TL) altında, yıllık %50 daralarak 15 mn TL’ye geriledi. FAVÖK marjı da yıllık 3,5 puan daralarak %4  seviyesinde gerçekleşti.

Yorum: Şirketin 1Ç20 finansalları  beklentilere göre zayıf gerçekleşirken, şirket hisseleri son bir ayda  endekse göre %6 pozitif ayrıştı. Beklentilerin altında kalan 1Ç20  finansallarının hisse performansına negatif yansımasını bekliyoruz.

Şirket için 9,21 TL seviyesindeki hedef fiyatımızı korurken, kısa  vadeli “Endekse Paralel Getiri”, uzun vadeli “TUT” tavsiyemizi  koruyoruz."

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER