için kaldı

Milli Eğitim Bakanı Selçuk: Okullar en güvenilir alanlar, kimsenin şüphesi olmasın

Milyonlarca öğrenci koronavirüs gölgesinde bugün okullarına döndü. Çocuklarını okula gönderen öğrenci velileri, artan pandemi vakaları nedeniyle tedirgin…Ailelerin endişeli olduğu durum için Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan “Kimsenin şüphesi olmasın, okullar en güvenilir alanlar” açıklaması geldi.

F5HABER F5HABER
Milli Eğitim Bakanı Selçuk: Okullar en güvenilir alanlar, kimsenin şüphesi olmasın

21 Eylül itibariyle okulların başlamasının ardından velilerin endişesi bir kat daha arttı. Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi'ye konuşan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulunarak, "Kimse hiçbir endişeye kapılmasın" değerlendirmesinde bulundu.

 Selçuk şöyle konuştu: 

Kimse hiçbir endişeye kapılmasın. Evlatlarımız, öğretmenlerimiz, eğitim çalışanlarımız ve velilerimiz için bir yerde riski varsa orada biz yokuz diyoruz. Şundan herkes emin olsun ki okullarımız ve tüm eğitim kurumlarımız şu anda kamuoyuna açık toplu alanlar içinde en güvenilir alanlardır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.


Selçuk, “Virüsün yayılma hızı artar ve diğer sınıfların eğitime başlamasında bir risk oluşursa, B planınız var mı”  sorusuna da şöyle yanıt verdi:

Elbette... Aylardır her durum için olası senaryolar üstünde çalışıyoruz. Çocuklarımızın, öğretmenlerimizin, okul çalışanlarımızın sağlığını korumak, eğitimin devamını sağlamak için B planımız da var. Salgının seyrinin yüz yüze eğitimi mümkün kılamayacak şekilde devam etmesi durumunda, tüm sınıf seviyelerinde uzaktan eğitim (EBA canlı sınıf uygulamaları, TRT-EBA TV kanalları ve diğer platformlar) süreçlerini devam ettireceğiz. Bu süreçte, uzaktan eğitime erişimi olmayan öğrencilerimiz için her ilimizde yeterli sayıda EBA destek noktaları oluşturarak uzaktan eğitimin önündeki engelleri kaldıracağız. İlk hedefimiz olan 5 bin sayısını iki haftada aştık. 17 Eylül itibariyle ülke genelinde 6 bin 742 EBA Destek Noktası kurduk. Yeni hedefimiz 20 bin.

SONRAKİ HABER