Beşiktaş'ta gözler, Futbol Federasyonu Başkanlığı'na aday olan ve 27 Şubat'ta seçilmesine kesin gözüyle bakılan kulüp başkanı Yıldırım Demirören'in 90 milyon TL'yi bulan kişisel alacağına çevrildi. TFF seçimlerine yoğunlaştığını ve bu konuda fazla konuşmak istemediğini belirten Yıldırım Demirören SABAH SPOR'a yaptığı açıklamada, "Futbol Federasyonu Başkanlığına aday olarak yeni bir yola girdik. Bu sürecin hayırlısıyla tamamlanmasını bekliyorum. Bütün dikkatimi pazartesi günü yapılacak TFF kongresine verdim. Kulübe olan alacaklarım konusunda polemiğe gerek yok. Biz Beşiktaş ailesiyiz. Bu işi en uygun şekilde aile içinde çözeriz. Borçların geri ödenmesi konusunda seçilecek yeni başkan ve yönetim kuruluna gerekli kolaylığı gösteririz. Bugüne kadar bu alacaklarımın lafını etmediysem bundan sonra da etmem. Gelen yönetimi ve arkadaşları sıkıntıya sokacak, zorlayacak bir tutum içinde olacağımızı hiç kimse düşünmesin" dedi. Demirören'in ilk aşamada TFF Genel Kurulu'nu başarıyla atlatmayı istediği sonrasında Beşiktaş Kulübü ile olan mali durumunu yeni yönetimle masaya yatıracağı ifade edildi.
"İbra etmemek çözüm mü?"
Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, pazar günü yapılacak mali kongreye katılımı ve süreci sorduğumuzda ise, "Mali kongreye katılacağım ve kongre üyelerimizle gelişmeleri paylaşacağım. Uzun konuşmayı düşünmüyorum. 5 dakikalık bir durum değerlendirmesi ve bir teşekkür konuşması yapacağım" dedi. İbra konusunda konuşmak istemediğini söyleyen Yıldırım Demirören, "Her zaman söyledim, şimdi de tekrarlayayım: İbra etmemek çözüm değil. Her zaman; 'Varsa sorunlar sıkıntılar, gelin konuşalım' dedik. Şimdi de aynı şeyi söylüyorum. Bu süreçte de herkesten aynı anlayışı bekliyorum" ifadelerini kullandı.
Karadeniz noktayı koydu
Beşiktaş Divan Başkanı Yalçın Karadeniz, Yıldırım Demirören'in Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı'na adaylığını koyması sonrası başlayan kaosa noktayı koydu. Demirören'in seçilmesi durumunda, kulüp seçime gidene kadar yönetimi kimin yapacağı konusunda süren tartışmaların gereksiz olduğunu belirten Karadeniz, "Tüzüğümüze göre, kuralları yerine getireceğiz. Başkan Yıldırım Demirören'in istifa ettiği gün, yani 27 Şubat'ta Beşiktaş'ı olağanüstü kongreye götürmek üzere yönetimi Divan Kurulu devralacak. Bu konuda herhangi bir tartışmaya gerek yok" dedi. Gerekli çalışmaları yaptıklarını vurgulayan Yalçın Karadeniz, "Yönetim ile görüştük. Olağanüstü kongre 26 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek. O tarihe kadar herhangi bir sorun yaşanmadan kulübü kongreye kadar götüreceğiz. Bu dönemde herhangi bir sorun ya da boşluk yaşanmaz" ifadesini kullandı.
İlk aday Levent Erdoğan
Beşiktaş'ın eski asbaşkanı Levent Erdoğan, siyah beyazlı kulübün başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Yazılı bir açıklama yapan Erdoğan, "109 yıllık maziye sahip Beşiktaş'ı, içinde bunduğu hassas vaziyetten kurtaracak, camiayı bütünleştirerek kucaklayacak ve mevcut meselelerin çözüm yollarını bulacak yetkin bir yönetimin idare etmesi kaçınılmaz bir hal almıştır. Bu bağlamda, camianın yıllarca içinde olan ve çeşitli kademelerde hizmet veren bir isim olarak, Beşiktaş'ın sorunlarına çözüm getirecek yönetim kurulunu bir araya getireceğime inancım sonsuzdur. Bu vesile ile Beşiktaş Başkanlığı'na aday olduğumu resmen duyurmak isterim" ifadelerini kullandı.
Haberin kaynağı » www.sabah.com.tr