için kaldı

Cristiano Ronaldo'nun transferi kriz yarattı

İtalyan otomotiv firması Fiat'ın çalışanları, şirketin sahibi Andrea Agnelli'nin "kendilerinden yıllardır ekonomik fedakarlıklar beklediği halde Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo'yu yüzlerce milyon euro karşılığında başkanı olduğu İtalyan takımı Juventus'a transfer etmesini protesto" amacıyla greve gidecek

POSTA POSTA
Cristiano Ronaldo'nun transferi kriz yarattı

İtalya'da Sendikalar Birliği (USB), ülkenin güneyindeki Melfi kasabasında bulunan Fiat fabrikasındaki çalışanlarını greve çağırdı.

'KABUL EDİLEMEZ'

USB'den yapılan yazılı açıklamada, "FCA (Otomotiv firması Fiat Chrysler Automobiles) ve CNHI (Kamyon ve traktör şirketi CNH Industrial) çalışanlarından yıllardır çok büyük ekonomik fedakarlıklar yapmaları istenirken, bir yandan bir futbolcunun alınması için yüzlerce milyon euro harcama kararı verilmesi kabul edilemez." ifadelerine yer verildi.

GREV İLAN EDİLDİ

USB, açıklamasında, bu sebeple 15 Temmuz akşamı yerel saatle 22.00'den (TSİ 23.00) 17 Temmuz sabahı 06.00'ya (TSİ 07.00) kadar grev ilan ettiğini duyurdu. Juventus futbol kulübü ile FCA ve CNH Industrial şirketlerinin başında Agnelli'nin sahibi olduğu Exor holding bulunuyor.

Juventus, Ronaldo'yu 112 milyon euro bonservis bedelinin yanı sıra İtalyan basınında yer alan haberlere göre futbolcuya verilecek yıllık 30 milyon euro olmak üzere 4 yıl için toplam 120 milyon euro net ücretle transfer etmişti.

AA

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER