için kaldı

Irkçı eylemlerin yıl dönümü Washington'u ikiye böldü

ABD'nin Charlottesville kentinde yaşanan ırkçı protestoların 1'inci yıl dönümünde, başkent Washington'da protesto ve destek gösterileri düzenlendi

POSTA POSTA
Irkçı eylemlerin yıl dönümü Washington'u ikiye böldü

Virginia eyaletine bağlı Charlottesville kentinde 1 yıl önce beyazların üstünlüğünü savunanların gösterileri sonrası ortaya çıkan şiddet olaylarının 1'incı yıl dönümünde, başkent Washington'da iki ayrı grup tarafından gösteriler düzenlendi. Beyazların üstün olduğu fikrini savunanlar geçen sene yaşanan ırkçı gösterileri desteklerken, muhalif protestocular ise ırkçılığa karşı çıkmak için bir araya geldi. İki grup Beyaz Saray önünde toplandı.

POLİS İKİ GRUBA DA MÜDAHALE ETTİ

ABD polisinin iki grubu birbirinden uzak tutmak için güvenlik hatları oluşturduğu öğrenildi. Öte yandan, karşıt gruplar arasında zaman zaman çatışmaların yaşandığı ve polisin iki gruba da müdahale ettiği belirtildi. Gösterilerin hâlâ devam ettiği aktarılırken, polisin Virginia'daki tren ve metro istasyonlarını kapatarak göstericilerin Beyaz Saray'a ulaşmasını engellediği öğrenildi.

Irkçı eylemlerin yıl dönümü Washington'u ikiye böldü - Resim : 1

OLAYIN GEÇMİŞİ

ABD'nin Virginia eyaletine bağlı Charlottesville şehrinde 1 yıl önce beyazların üstünlüğünü savunanların gösterileri sonrası ortaya çıkan şiddet olaylarında bir kişi hayatını kaybetmiş, 30'dan fazla kişi yaralanmıştı.

WASHINGTON (İHA)

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER