için kaldı

Milletvekili olamayan Teğmen Çelebi, pilot olacak

ERGENEKON davasında 41 ay cezaevinde tutuklu kaldıktan sonra, delillerin sahteliği ortaya çıkınca serbest bırakılan Teğmen Mehmet Ali Çelebi, sivil havacılık sektörüne adım attı.

F5HABER F5HABER
Milletvekili olamayan Teğmen Çelebi, pilot olacak

ERGENEKON davasında 41 ay cezaevinde tutuklu kaldıktan sonra, delillerin sahteliği ortaya çıkınca serbest bırakılan Teğmen Mehmet Ali Çelebi, sivil havacılık sektörüne adım attı.

Tahliye olduktan sonra TSK'dan emekli olup CHP'den milletvekili adayı adayı olan ancak aday gösterilmeyen Çelebi, ordudaki helikopter pilotluğu mesleğine sivil hayatta devam etme kararı aldı. Antalya'da bulunan Er-ah Uçuş Okulu'na kayıt yaptıran Çelebi, helikopter pilotu olmak için yer dersi eğitimlerine başladı. Yaklaşık 1 ay süren yer dersi eğitiminden sonra uçuş eğitimlerini de alacak olan Çelebi, pilotluk mesleğine özel helikopterlerde devam edecek. Çelebi, ek eğitimler alarak havayolu şirketlerinde de pilot olarak görev yapabilecek.

ÖNCE HELİKOPTER SONRA UÇAK

Er-ah Uçuş Okulu'nda yer dersi eğitimlerinin ardından Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün (SHGM) sınavlarına katılacağını belirten Çelebi, “Sınavların ardından Sancak Air'de 3.5 saat uçuş tazeleme ve kontrol uçuşuna katılacağım. TSK'da 520 saat helikopter uçuş sürem var. Helikopter pilotluğundan sonra havayolu pilotu olmak istiyorum. Bu süreç en az bir yıl sürecek eğitim programının ardından gerçekleşecek" dedi.

KENDİ HAVA ARACINI KULLANAN İLK MİLLETVEKİLİ OLACAĞIM

Mehmet Ali Çelebi, siyasi yaşamına da CHP'de aktif olarak devam edeceğini belirtti. Siyasetten kopmayı düşünmediğini söyleyen Mehmet Ali Çelebi, “Kendi hava aracını kullanan genelkurmay başkanı olmak istiyordum. Yaşadıklarım bu hayalimi gerçekleştirmeme izin vermedi. Şimdiki hedefimse kendi hava aracını kullanan ilk milletvekili olmak" diye konuştu.

THK ANTALYA ŞUBE BAŞKANI ÖĞRETMENİ

Mehmet Ali Çelebi'nin, Er-Ah Uçuş Okulu'nda öğretmenliğini yapan isimlerden biri de THK Antalya Şube Başkanı Vasıf Yüceliş. Yüceliş'in derslerine katılan Çelebi, "5 Ağustos'a kadar yer eğitimi dersleri göreceğiz. Uçuş eğitimlerimizse İstanbul'da gerçekleşecek" dedi. Yüceliş'e, 'Teğmen Sehven Olayı ve Bir Direnişin Öyküsü' adlı kitabını imzalayarak veren Mehmet Ali Çelebi, derslerdeki başarısıyla da hocalarının takdirini kazandı.

(DHA - İbrahim LALELİ)
SONRAKİ HABER