Türkiye, Balkan ülkelerine tıbbi yardım gönderdi

Türkiye'nin Kuzey Makedonya, Karadağ, Sırbistan, Bosna-Hersek ve Kosova'ya tıbbi yardımlarını taşıyan askeri kargo uçağı, Ankara'dan havalandı

VATAN VATAN
Türkiye, Balkan ülkelerine tıbbi yardım gönderdi

Türkiye'nin Kuzey Makedonya, Karadağ, Sırbistan,  Bosna-Hersek ve Kosova'ya koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı tıbbi  yardımlarını taşıyan askeri kargo uçağı, Ankara'dan havalandı.      Türkiye, Kovid-19'la mücadeleye destek amacıyla, yardım talebinde  bulunan 5 Balkan ülkesine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla tıbbi  yardım malzemesi gönderdi.     Sağlık Bakanlığınca hazırlanan maske, tulum ve hızlı tanı kitinden  oluşan malzemeler, Etimesgut Askeri Havaalanı'ndan A400M tipi kargo uçağına  yüklenerek yola çıktı.     İlk olarak Sırbistan'a gidecek uçaktaki yardım malzemelerinin üzerine,  gönderilen ülke dillerinde ve Türkçe, Mevlana'nın, "Ümitsizliğin ardında nice  ümitler var. Karanlığın ardında nice güneşler var." sözlerine yer verildi.   Türkiye, geçen hafta da İtalya ve İspanya'ya tıbbi yardımda  bulunmuştu.  

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER