için kaldı

AİHM'den skandal Osman Kavala kararı!

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Gezi Parkı davasının tek tutuklu sanığı olan ve 770 gündür cezaevinde bulunan Osman Kavala'nın başvurusu hakkında ihlal kararı verdi. Mahkeme, Kavala'nın serbest bırakılması gerektiğine karar verdi.

GASTE24 GASTE24
AİHM'den skandal Osman Kavala kararı!

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Gezi Parkı davasının tutuklu sanığı Osman Kavala'nın serbest bırakılmasına karar verdi.

Mahkeme karara gerekçe olarak "Kavala'nın makul şüphe olmadan tutuklanmasını" ve "Anayasa Mahkemesi'nin dosyayı makul sürede incelememesini" gösterdi.

AİHM, Kavala'nın tutukluluğunun Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 5-1, 5-4 ve 18. maddelerine aykırı olduğunu belirterek, tutukluluğun bir hak ihlali olduğuna karar verdi.
Ayrıntılar geliyor..

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER