9 Nisan dolar kuru ne kadar oldu?

Corona virüsü salgını ve salgına karşı hükümetlerin aldığı önlemlere dair haber akışı, dünyada ve Türkiye'de piyasaların yönünü belirlemeye devam ediyor. Dolar/TL güne 6,77 seviyelerinden başladı.

BORSAMATİK BORSAMATİK
9 Nisan dolar kuru ne kadar oldu?

Yıla 5,94 seviyelerinden başlayan dolar/TL, corona virüsü salgının ekonomik faaliyeti olumsuz etkilemesi ve Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerden yabancı sıcak para kaçışıyla 6,80’e kadar yükseldi.

Asya borsaları, salgınının zirveye yaklaştığı ve hükümetlerin daha fazla ekonomik destek paketi açıklayacağı umutlarıyla yükselirken petrol fiyatları da üretim kesintisi anlaşması beklentileriyle arttı.

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0,6 yükseldi. Çin lokomotif hisseleri yüzde 0,54 yükselirken, Avustralya borsaları yüzde 1,52 artış kaydetti.

ABD’nin S&P 500 endeksi yüzde 3,41 yükseldi. Ancak S&P 500 endeksinin vadeli işlemleri kazanımlarını geri vererek yüzde 0,27 geriledi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER