Grup kurma şartı kalkıyor, ‘seçmen göçü’ önlenecek

AK Parti’de Seçim ile Siyasi Partiler Yasası değişikliği çalışmalarında çerçeve belirleniyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Grup kurma şartı kalkıyor, ‘seçmen göçü’ önlenecek

Kurulan komisyon, yaptığı iki toplantıda üzerinde çalışılacak maddeler ve öncelikleri belirledi. MHP’nin önerileri de dikkate alınarak, sadece acil ve gerekli olan maddelerin değiştirilmesi fikri benimsendi.

Partilerin seçime girme şartlarını düzenleyen madde öncelikle ele alınacak. Parti transferlerinin seçime katılma sonucu doğurmasının önlenmesi için de “grup kuran partinin seçime katılma hakkı kazanmasıyla” ilgili maddenin tamamen yasadan çıkartılmasına sıcak bakılıyor.

Komisyon, daraltılmış bölge seçim sistemini hayata geçirmek için çalışma yapma kararı da aldı. Büyük kentlerde seçim bölgelerinin sayısının arttırılması da aynı çalışmanın konusu olacak. İttifak içi veya ittifak dışı barajın oranı da çalışma kapsamında olacak.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER