Türk bilim insanı başardı! Koronavirüs aşısında ilk adım atıldı

Prof. Dr. Aykut Özkul, koronavirüse karşı (corona virüsü) serum, aşı ve ilaç üretmenin ilk adımı olan SARS-COV-2 virüsünün izolasyonunu başardıklarını açıkladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Türk bilim insanı başardı! Koronavirüs aşısında ilk adım atıldı

Ankara Üniversitesi resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Üniversitemiz Biyoteknoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Aykut Özkul, koronavirüse karşı (Covid-19) serum, aşı ve ilaç üretmenin ilk adımı olan SARS-COV-2 virüsünü izole etmeyi başardı!" denildi.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="tr" dir="ltr">🔶 Üniversitemiz Biyoteknoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Aykut Özkul, koronavirüse karşı (Covid-19) serum, aşı ve ilaç üretmenin ilk adımı olan SARS-COV-2 virüsünü izole etmeyi başardı! <a href="https://twitter.com/hashtag/BirlikteBasaracagiz?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#BirlikteBasaracagiz</a> <a href="https://t.co/ihe68Wyfva">https://t.co/ihe68Wyfva</a></p>&mdash; Ankara Üniversitesi (@AnkaraUni) <a href="https://twitter.com/AnkaraUni/status/1246815862767718400?ref_src=twsrc%5Etfw">April 5, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER