için kaldı

Bakan Kurum'dan kentsel dönüşüm açıklaması: Yıkım süreci başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kentsel Dönüşüm Zirvesi'nde açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, "Ağır hasarlı binaların yıkım süreci başlıyor" dedi.

VATAN VATAN
Bakan Kurum'dan kentsel dönüşüm açıklaması: Yıkım süreci başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da yapılacak kentsel dönüşüme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum'un açıklamalarından satır başları; İlçelerimizdeki acil öncelikli dönüştürülmesi gereken alanların iletilmesini istemiştik. Strateji belgelerinin tamamlanması devam ediyor. 12 ilçeden belgeler geldi. Diğer ilçelerden de gerekli belgeler tamamlanarak kentsel dönüşüm adımları ve hamlelerini atmış olacağız.   Ağır hasarlı binaların yıkım sürecini başlatıyoruz.   Fatih'te tarihi surların üzerine millet bahçesi yapılacak.   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Kentsel dönüşüm sürecini tamamlayacağız" diye ifade etmişti. 1 milyon 350 bin konutun dönüşümünü sağladık. 1 milyon sosyal konutun yapımını yaptık. Projeler başlattık. Başakşehir'de Üsküdar'da Bağcılar'da bir çok ilçemizde projelerimizi başlattık. Beyoğlu'nda Sütlüce'de Hacıhüsrev Mahallesi'nde dönüşüm projelerini başlattık ve üzerine gideceğiz.   Esenler'de 2021 yılına kadar 15 bin konutun yapımını sağlıyoruz. Esenler'de 60 bin konutluk örnek bir proje başlattık.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER