Fed Williams: Faizleri belirlerken esnek yaklaşım gerekir

New York Fed Başkanı John Williams, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) önümüzdeki aylarda bağlı olacakları herhangi bir patika çizmediğine dikkat çekerek, faizleri belirlerken erken yaklaşım gerektiğini vurguladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Fed Williams: Faizleri belirlerken esnek yaklaşım gerekir

The Wall Street Journal’ın haberine göre New York Fed Başkanı John Williams, bu yıl yaptıkları üç faiz indiriminin ardından, bu aşamada faizleri sabit tutma konusunda kendisi ve Fed’deki arkadaşlarının rahat olduklarını belirtti.

Washington’daki bir sermaye piyasaları konferansında, Fed’in belirlediği faiz oranının ABD ekonomisi için uygun düzeyde olduğunu söyleyen Williams, "Bence para politikamız doğru yerde" dedi ve ekledi:

"Ekonomimiz de olmasını istediğimiz yerde bulunuyor. Enflasyon hala hedefin altında iken global görünümde hala düşüşler görmekte olduğumuzu düşünüyorum. Kesinlikle bazı aşağı yönlü riskler gözlemliyorum."

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER