‘Kim o CHP’li’ sorusuna yanıt: Doğrudan isim vermek istemem

Beştepe’de ‘genel başkanlık’ için Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşen CHP’li iddiası büyük yankı uyandırırken Kılıçdaroğlu isim vermeden “Doğrudur” dedi. CHP Lideri, “CHP’ye yine masa ve sandalyelerin atıldığı bir kongre yaşatmak istiyorlar. Adamlar tutuldu, paralar verildi” iddiasında bulundu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
‘Kim o CHP’li’ sorusuna yanıt: Doğrudan isim  vermek istemem

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iki gündür siyasi kulisleri hareketlendiren Beştepe’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la görüşen CHP’li iddiası ile ilgili ilk kez konuştu. Kılıçdaroğlu, FOX TV’de Çalar Saat programında İsmail Küçükkaya’ya özetle şu yanıtları verdi:

BEN ŞAŞIRMADIM

“(Erdoğan’ın üst düzey bir CHP’liyi Cumhurbaşkanlığı’na davet ederek CHP genel başkanlığı için destek olacağı iddiası) Ben şaşırmadım zaten CHP’yi nasıl dağıtırız, nasıl kendi içinde kavga çıkar bunun için çalışan ekipleri var. Arkadaşlarıma söyledim önümüzdeki süreçte, yine masa ve sandalyelerin atıldığı bir kongre süreci CHP’de yaşatmak istiyorlar. Adamlar tutuldu, paralar verildi. Gayet iyi biliyoruz. Barış Pınarı harekâtı var, o Millet İttifakı’nı nasıl dağıtırım hesabı içinde. Erdoğan, CHP’yi dağıtmak, kendi içinde kavgalı bir parti, ‘Bunlar memleketi yönetemez’ diye algı yaratmak istiyor ve bununla ilgili her şeyi yapıyor. Devletin en kilit noktalarındaki kişileri devreye soktuklarını biliyorum. (Hangi kurum) İsim vermek istemiyorum ama devleti tanıyan herkes anlar. (Bunu okuduğunuzda doğrudur dediniz mi) Evet. (İsim tahmininiz var mı) Özel bir isim tahmininde bulunmak istemiyorum ama doğrudur. İsim vermek istemem.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER