için kaldı

MEB harekete geçti: Ücretsiz olacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), duyurdu. 1 milyon kişiyi kapsıyor. İmzalar atıldı. Yazılım geliştirme programı Embarcadero Delphi'yi 1600'den fazla mesleki ve teknik okuldaki 1 milyon öğrencinin ücretsiz erişimine sunacak.

VATAN VATAN
MEB harekete geçti: Ücretsiz olacak

MEB'den 1 milyon meslek lisesi öğrencisine yazılım eğitimi. MEB ile Bilgi ve Teknoloji Grubu (BTG) arasında 5 yıl süreli iş  birliği protokolü imzalandı. Protokolle yazılım geliştirme programı Embarcadero Delphi'nin,  Bakanlığa bağlı 1600'den fazla mesleki ve teknik okuldaki bir milyon öğrenciye  ücretsiz erişimi sağlanacak. MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Kemal Varın Numanoğlu, AA  muhabirine yaptığı açıklamada, mesleki eğitimde öğrencilerin ulusal ve  uluslararası platformda iş piyasasının ihtiyaç duyduğu en ileri düzeyde  becerilere sahip olarak yetişmesini ve tüm eğitim süreçlerinin sektörle yakın iş  birliği içerisinde yürütülmesini önemsediklerini ifade etti.   Bu çerçevede çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Numanoğlu,  dünyanın dijitalleştiğini ve yazılım sektörünün öneminin sürekli arttığını dile  getirdi. Bu sektörde her geçen gün yeni ve farklı iş imkanları doğduğunu  söyleyen Numanoğlu, bilişim teknolojilerine hakim ve çağı yakalayabilen  öğrenciler yetiştirmek istediklerini belirtti.   Bu kapsamda, BTG Genel Müdürü Sefa Akbaş ve BTG Şirket Kurucusu Yücel  Tepeköy katılımıyla Bakanlık ve BTG arasında protokol imzaladıklarını aktaran  Numanoğlu, "Protokolle öğrencilerimizi Embarcadero Delphi yazılımıyla  tanıştıracağız. Öğrencilere sağlanan bu teknoloji desteğiyle meslek eğitimde  kalitenin artırılmasına dair önemli bir katkı sağlanmış olacak." diye konuştu. Numanoğlu, derslerde modern uygulama geliştirme teknolojilerinin  öğretilmesiyle eğitimde büyük yenilik sağlanacağını söyledi.   Numanoğlu, protokolle öncelikli olarak mesleki ve teknik Anadolu  liselerinin bilişim teknolojileri, biyomedikal cihaz teknolojileri,  elektrik-elektronik teknolojisi, endüstriyel otomasyon teknolojileri ve  yenilenebilir enerji teknolojileri alanlarında okul bilgisayar laboratuvarlarına  Embarcadero Delphi yazılımı kurulacağını ve bu alanlarda öğrencilerin bilgisayar  yazılımları konusunda beceri seviyeleri yükseltilerek, bu alandaki  yeterliklerinin arttırılacağını ifade etti.  BTG'nin protokolle yazılımların okullarda kurulumunu sağlamanın  dışında  öğretmenlere Delphi yazılımıyla ilgili eğitimler vereceğini söyleyen  Numanoğlu, "Öğrenciler için ulusal yarışmalar düzenleyerek burs imkanı sunulacak.  Protokolle ayrıca sektörel etkinliklerde öğrencilere de yer vererek, yazılım  dünyasına yeni yetenekler kazandırılması hedefleniyor." değerlendirmesinde  bulundu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER