iPhone 13 bu yıl çıkmayabilir!

iPhone 13'te yer alacak 3nm üretim sürecine sahip yonga seti için üzücü haber bugün geldi. Samsung ve TSMC 3nm yonga seti üretiminde büyük sorunlar yaşıyor.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
iPhone 13 bu yıl çıkmayabilir!

Bir kaç gün önce geride bıraktığımız 2020 yılında Snapdragon 888, Kirin 9000, Exynos 1080 ve Apple A14 ile birlikte üst segment işlemcilerde 5nm üretim sürecine resmi olarak giriş yapmıştık. 5nm'den sonra özellikle verimlilik konusunda telefonları şahlandıracak olan 3nm üretim sürecine geçiş yapılacaktı. Ancak bugün gelen bilgiler 3nm üretim sürecinde sorunların yaşındığını gösteriyor.

Son raporlara göre, TSMC FinFET ve Samsung, 3nm teknolojisinin geliştirilmesinde kritik darboğazlarla karşılaştı. TSMC ve Samsung bu nedenle 3nm işlem teknolojisinin gelişim sürecini ertelemek zorunda kalacak. TSMC'nin planına göre, 3nm bu yıl deneme üretimini tamamlayacak. Ancak 2022'de yonga setlerinin seri üretimi başlayacak.

Apple'ın zaten TSMC’nin 3nm işlem sözleşmelerinin büyük bir kısmına sahip olduğuna dair haberler var. Bu, Apple'ın TSMC 3nm işlemi için ilk müşteri grubu arasında olacağı anlamına geliyor.

TSMC için iddia edilen bu erteleme kararı doğal olarak Apple'ı da etkileyecek. Eğer 3nm üretim süreci başarılı olamazsa, Eylül ayında tanıtılacak iPhone 13 ailesinin satış tarihi de ertelenebilir. Çünkü Apple, 2021'in sonunda Apple A15 ile 3nm üretime sürecine resmi olarak geçen ilk firma olacak.

Apple A15

Apple A14'teki 5nm üretim sürecini bir daha kullanmayacak olan Apple, muhtemelen devreye girer ve TSMC'nin sorunlarına el atar. Yoksa iki firma da dara düşecek.

Son olarak 3nm üretim sürecinin 5nm'e göre; yüzde 10 ila yüzde 15 arasında performans artışı ve yüzde 20 ila yüzde 25 arasında ise enerji tasarrufu sunacağını belirtelim. 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER