Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki uçak kazasına ilişkin ön rapor hazırlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaşım Emniyeti İnceleme Merkezi, 5 Şubat'ta İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na inişinin ardından pistten çıkarak 3 parçaya ayrılan uçağın "kara kutusu" niteliğindeki CDR ve FDR'lerin çözümlerini içeren ön raporu hazırladı.

VATAN VATAN
Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki uçak kazasına ilişkin ön rapor hazırlandı

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre ön raporun hazırlanmasına merkez  uzmanlarının yanı sıra ABD Sivil Havacılık Otoritesi ve Boeing firmasından  yetkililerin yer aldığı komisyon katkı sağladı.   Almanya'da çözümlenen ve kazanın oluş nedenini belirleyecek kara  kutuların çözümlenmesine dair çalışmaları içeren ön rapor, Ulaşım Emniyeti  İnceleme Merkezi tarafından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.   Çözümlerin ve toplanan diğer bilgilerin değerlendirilmesiyle  hazırlanacak nihai rapor, benzer nitelikteki muhtemel kazaların önlenmesine  yönelik tedbirlerin alınmasını sağlayacak.   İzmir-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayollarına ait yolcu uçağı 5  Şubat'ta saat 18.19'da Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yaptıktan sonra pistten  çıkmış, kazada 3 kişi hayatını kaybetmişti. Çok sayıda kişinin yaralandığı Boeing  737-800 tipi uçakta 177 yolcu ve 6 kişilik mürettebat bulunuyordu.   Olayla ilgili tüm detayların aydınlatılabilmesi için kara kutuların  çözümleri yanında havaalanının fiziki yapısı ile  hava trafik kontrol  konuşmaları, meteorolojik durum gibi birçok bilginin değerlendirilmesi büyük önem  taşıyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER