Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: Onlara nefes aldırmayacağız

AK Parti Yıldırım İlçe Danışma Meclisi toplantısına katılmak için Bursa'ya gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, toplantı öncesi basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Olası bir erken seçime Ak Parti'nin hazır olduğunu söyleyen Bakan Müezzinoğlu son zamanlarda artan terör olaylarına ilişkin, "Onlara nefes aldırmayacağız" dedi.

F5HABER F5HABER
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: Onlara nefes aldırmayacağız

AK Parti Yıldırım İlçe Danışma Meclisi toplantısına katılmak için Bursa'ya gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, toplantı öncesi basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Olası bir erken seçime Ak Parti'nin hazır olduğunu söyleyen Bakan Müezzinoğlu son zamanlarda artan terör olaylarına ilişkin, "Onlara nefes aldırmayacağız" dedi.

Barış Manço Kültür Merkezinde yapılan Ak Parti Yıldırım İlçe Danışma Meclisi toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ak Parti'nin erken seçime hazır olduğunu söyledi. Ak Parti'nin her zaman yarın seçime hazır olduğunu söyleyen Bakan Müezzinoğlu, Pazartesi MHP ile yapılacak koalisyon görüşmesiyle ilgili görüşlerini de dile getirdi. Bakan Müezzinoğlu, "7 Haziran akşamı Başbakan Davutoğlu balkon konuşmasında vatandaşın verdiği mesajı söyledi. Ama o akşam birileri yüzde 60'lık bloktan, Ak Parti'ye hesap sormaktan, Türkiye'de her şeyin değişeceğinden, restorasyonlardan bahsettiler. Birlikte çok şey yapacaklarından bahsettiler. Birileri de tarih verdi şu tarihte seçim dedi. Dolayısıyla bu diyenler şimdi darma dağınık. Bu dağınıklıktan ülkeye ve millete bedel ödetmeden çıkacak bir süreci yönetmeye çalışıyor Ak Parti" dedi.

13 yıldır elde edilen kazanımların üzerine yeni kazanımlar ilave edecek bir koalisyonun olması durumunda bundan mutlu olacağını söyleyen Bakan Müezzinoğlu, "Birileri eski Türkiye'yi ararsa, kavga isterse, eskiden hesap soracağım derse olmaz. 13 yıllık sürede biz 9 defa değil 10'ncu defa da milletimize hesap verdik. Ak Parti millete hesap vermekten çekinen bir parti değil. Ama Cumhur'un yüzde 52'sinden destek almış Cumhurbaşkanımıza yön çizmeye kalkan, onunla ilgili hükümler vermeye kalkan, oturduğu yerden yüzde 15'lik 16'lık oy oranıyla 'o öyle yapsın, bu böyle yapsın' diye talimat veren bir anlayışla koalisyon olmaz" ifadelerini kullandı.

SAVCI ÖZ'E GÖNDERME

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın eski savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç'in tutuklanmak üzere haklarında 'yakalama kararı' çıkarılmasının ardından 2 savcının yurt dışına kaçmalarına da değinen Bakan Müezzinoğlu, "Türkiye'yi bir tünele sokmak isteyen, Türkiye'nin yarınlarının bugünden daha kötü olmasını arzu edenler son 2-3 yıldır daha önce olduğu gibi değişik tuzakları deniyorlar. Gezi tuzağıyla karşılaştık, 17-25 aralık tuzaklarıyla karşılaştık. O tuzağı kuranlar bugünler dünyanın nerelerinde fellik fellik kaçtığını milletimiz görüyor" ifadelerini kullandı.

ÜÇ DÖNEM KURALINI SAVUNDU

Erken seçime gidilmesi halinde kendisinin 3 dönem kuralına takılacağı ve bu sebeple milletvekili adayı olamayacağı hatırlatılan Bakan Müezzinoğlu şunları söyledi: "Şahsen parti dinamiklerinin gelişmesi ve kurumsallaşması adına üçüncü dönemi savunan ve bunun doğru olduğuna inanan bir bakışım var. Şayet 3'üncü dönem bu dönemde bize denk geliyorsa bundan bir rahatsızlığımız olmaz. Onu partinin MKYK'sı değerlendirecektir."

TERÖR OLAYLARI: ONLARA NEFES ALDIRMAYACAĞIZ

Son zamanlarda Türkiye'de artan terör olaylarına da değinen Bakan Müezzinoğlu, son 3 yıldır özellikle çözüm süreci diye devletin şefkat elini, daha güçlü tuttuklarını söyledi. Bu ülkede huzur olsun, analar ağlamasın diye çalıştıklarını belirten Bakan Müezzinoğlu, "Kudret elimizi de sabit tuttuk. Ama gördük ki kudret elimizi sabit tutma, hainlere cesaret verdi. Yani bizim polis memurlarımızı, emniyet güçlerimizi evinde, yatağında kalleşçe katletmenin IŞİD'çilerden bir farkı var mı? Şimdi IŞİD'e karşı Türkiye'nin terörist örgüte müdahale etmesini isteyenler, PKK'ya gelince aynı anda tetikten el çekilsin diyor. Peki IŞİD'çinin yaptığından bugün senin Bingöl'de yaptığının ne farkı var. Ambulansları kaçırmanın ne farkı var. Ambulansları yakmanın IŞİD'çilerin yaptığından ne farkı var. Devletin kudret elini bundan sonra enselerinde hissedeceklerdir. Onlara nefes aldırmayacağız" dedi.

Müezzinoğlu toplantıya gelmeden önce geçtiğimiz günlerde kalp rahatsızlığı sebebiyle ameliyat olan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası İbrahim Burkay'ı Acıbadem hastanesinde ziyaret etti.

(DHA - Edip TEKİN)
SONRAKİ HABER