Türkiye-Güney Kore ticari ilişkilerinde "denge" seferi

Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Işık Yılmaz Batur başkanlığındaki Türk heyeti, "İhracat Ana Planı"nda hedef ülkelerden biri olarak belirlenen Güney Kore'de 11-12 Aralık'ta görüşmeler gerçekleştirerek, muhataplarıyla Türkiye-Kore İş Forumu'nda yeni iş birliği alanlarını masaya yatıracak.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Türkiye-Güney Kore ticari ilişkilerinde "denge" seferi

Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Işık Yılmaz Batur başkanlığındaki Türk heyeti, 11-12 Aralık'ta Güney Kore'de temaslarda bulunacak. Türkiye'nin "İhracat Ana Planı"nda hedef ülkelerden biri olarak belirlenen Güney Kore'de yapılacak görüşmelerde ve düzenlenecek İş Forumu'nda ikili iş birliği imkanları ve üçüncü ülkelere yapılacak yatırımların yanı sıra ticaretteki dengesizliğin giderilmesi de masada olacak.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Batur öncülüğündeki Türk heyetinin yarın başlayacak iki günlük resmi ziyaret kapsamındaki temasları Güney Kore'nin başkenti Seul ve Sejong şehirlerinde gerçekleştirilecek. Bu kapsamda ikili görüşmelerin yanı sıra Türkiye-Kore İş Forumu'nda yeni iş birliği imkanları ele alınacak.

Ziyaret kapsamında, Türkiye ile Güney Kore arasındaki ekonomik ve ticari ilişkiler değerlendirilecek. İki ülkenin Serbest Ticaret Anlaşması (STA) çerçevesinde Türkiye'ye tarım ürünlerinde verilen tavizlerin genişletilmesiyle Güney Kore'ye tarım ürünleri ihracatının önünde engel teşkil eden bazı bitki sağlığı uygulamalarına ilişkin değerlendirmeler yapılacak.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER