için kaldı

Gözler Moskova'daki kritik İdlib toplantısında!

Rusya'da bugün İdlib başlıklı kritik bir toplantı var. Türk heyeti Moskova'da İdlib'de sahadaki son durumu ele alacak. Toplantıda rejimin 2018'de Soçi mutabakatı ile belirlenen sınırlara çekilmesi talebi Rus heyetine iletilecek.

F5HABER F5HABER
Gözler Moskova'daki kritik İdlib toplantısında!

Rejimin 2 saldırısında 13 şehidin verildiği İdlib konusunda Rusya'nın başkenti Moskova kritik bir toplantıya ev sahipliği yapacak.

Geçtiğimiz hafta Ankara'da 2 toplantı gerçekleştiren Türk ve Rus heyetler, bu kez Moskova'da bir araya gelecek. Ankara, Rusya'nın rejim üzerindeki nüfuzunu kullanmasını bekliyor.

İnsani krizin önüne geçilmesi beklentiler arasında
Saldırıların durdurulması ve insani krizin önüne geçilmesi beklentiler arasında. Ayrıca, rejimin 2018'de Soçi mutabakatı ile belirlenen sınırlara çekilmesi talebi de Rus heyetine iletilecek.

Gözler Moskova'daki kritik İdlib toplantısında! - Resim : 1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bunun için Şam yönetimine şubat ayı sonuna kadar süre tanımış, Türk askerilerine yönelik yeni bir saldırı olması durumunda da rejim askerlerinin nerede olursa olsun vurulacağını açıklamıştı. Moskova'daki kritik toplantıda, Ankara'nın bu kararlılığı Rus heyete bir kez daha iletilecek.

Gözlem noktaları ana gündem başlıkları
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin İdlib'de gözlem noktaları da toplantının ana gündem başlıkları arasında olacak. TSK'nın kentteki 12 gözlem noktasından 4'ü Esad rejiminin kontrolündeki sahada kalmış durumda.

Çavuşoğlu - Lavrov ile görüşecek
Moskova'daki kritik toplantının ardından Dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile durum değerlendirmesi yapması planlanıyor.

SONRAKİ HABER