Kayıp Süryani çift, 7 gündür aranıyor

İstanbul Keldani Kilisesi papazı Remzi Diril'in Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde yaşayan ve 11 Ocak'tan bu yana haber alınamayan annesi Hürmüz ve babası Şimoni Diril, 7 gündür karla kaplı köyde ve çevresinde jandarma özel harekât ekiplerinin katılımıyla aranıyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kayıp Süryani çift, 7 gündür aranıyor

Beytüşşebap ilçesine bağlı Kovankaya Köyü'nde yaşayan İstanbul Keldani Kilisesi papazı Remzi Diril'in anne- babası Süryani Hürmüz ve Şimoni Diril çiftinden, 11 Ocak Cumartesi gününden bu yana haber alınamıyor. Akrabaları, köydeki evlerine ziyarete gittiklerinde bulamadıkları Diril çiftini önce kendi imkânlarıyla aradı. Sonuç alamayınca da jandarmaya kayıp ihbarında bulundu.

Bölgede olumsuz hava şartlarından dolayı arama çalışmaları zorlaştı. Son 3 gündür bölgede kar yağışının durmasından sonra bölgeye Jandarma Özel Harekât Timleri indirildi. Jandarma Özel Harekât Timleri ile birlikte Olay Yeri İnceleme, İz Takip Köpek Timleri ve sivil vatandaşların katılımıyla karadan arama çalışmalarına devam ederken, İnsansız Hava Araçları (İHA) ile havadan da arama çalışmaları aralıksız sürüyor. Bölgeye ulaşım sağlanması için Şırnak İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler yol açma çalışmalarına başladı. Çığ tehlikesinden dolayı yol açma çalışmaları ağır bir şekilde ilerliyor.

Kayıp Süryani çift, 7 gündür aranıyor - Resim : 1VALİ: HENÜZ NE ŞEKİLDE KAYBOLDUKLARINI BİLMİYORUZ

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER