için kaldı

ABD’ye... ‘İstediğimiz tavır yok’

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Şu anda karşılıklı olarak helikopterlerimiz hep birlikte lojistik olarak bir hava harekâtı yürütüyorlar. Burada terör örgütü PYD/YPG bunlara karşı Amerika’nın tavrını çok önemsiyoruz. İstediğimiz tavır var mı? Şu anda istediğimiz tavır yok” dedi. Erdoğan dün İstanbul’da cuma namazını Dolmabahçe Bezmiâlem Valide Sultan Camisi’nde kıldıktan sonra gazetecilerin soruları üzerine şu yanıtları verdi:

HÜRRİYET HÜRRİYET
ABD’ye... ‘İstediğimiz tavır yok’

DİYARBAKIR’DAKİ TERÖR SALDIRISI

“(Diyarbakır’da 7 işçinin şehit olduğu terör saldırısı) Allah yaralılarımıza şifalar, şehitlerimize de rahmet eylesin ve hemen İçişleri Bakanımı oraya gönderdim ve aynı zamanda Genel Başkan Yardımcımı oraya gönderdim. Gerek valimizden anbean bilgileri aldığım gibi şehit ailelerinin dördüyle birebir görüşme fırsatım oldu. Fakat onların tevekkülü, onların bütün bunlar karşısında zaten ‘Biz yıllardır aşiret olarak çok şehit verdik. Bunlar bizi yıldıramaz, yıldırmayacak’ diyorlar. Ama bu olaylar, teröre karşı verdiğimiz bir mücadelede, ne olursa olsun mücadelemizi yılmadan devam ettireceğiz. Sonunda inanıyorum ki Türkiye Cumhuriyeti ordusuyla, güvenlik güçleriyle, jandarmasıyla devlet bu işten galip gelecektir. Şu anda da bildiğiniz gibi orada gerek HDP ilçe başkanı, gerekse belediye fen işleri şimdilik ilk etapta bunlar alındı ve daha başkaları da bu süreç içerisinde alınıyor, alınacak diye düşünüyorum.

(Üçlü zirve) Bildiğiniz gibi bu zirve bir süreç. Soçi’de başladı, Ankara’yla devam etti, daha sonra Tahran’da süreci devam ettirdik. Şimdi tekrar dönüşü yaptık ve Soçi, arkadan şu anda Ankara’da buna devam ediyoruz. Ankara’da yapacağımız bu zirveyle beraber de tabii ağırlıklı olarak İdlib’deki gelişmeleri ele alacağız. İdlib’deki gelişmelerde de bildiğiniz gibi gözetleme noktaları dahil olmak üzere, bunlardaki gelişmeler ve buradaki terör örgütleriyle verilen mücadele, bunları ele almak suretiyle de bu süreci devam ettireceğiz. Tabii koalisyon güçlerinin kendilerine göre yaptığı bazı çalışmalar var. Bizim onlarla da yaptığımız bazı görüşmeler var. Amerika ile yaptığımız bazı görüşmeler var.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER