Evinde kal bize gelme

Büyükşehirlerden akın nedeniyle Marmaris, Didim, Bodrum, Çeşme, Fethiye, Demre gibi yazlık ilçelerde nüfus artarken yazlık evlerin yaklaşık yüzde 60’ı açıldı. Eskiden daha çok turist gelsin diye kampanyalar yapan belediye başkanları, özellikle hastane yetersizliğine dikkat çekerek bu kez tatilcilere ve yazlıkçılara “Gelmeyin” çağrısı yaptı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Evinde kal bize gelme

TURİSTİK bölgelerin belediye başkanları video mesaj yayınladı. Videoda en dikkat çeken mesajlardan biri, ilçelerin hastane kapasitesinin olası bir yoğunluğu kaldıramayacağı oldu. Hürriyet o belediye başkanlarıyla konuştu.

BODRUM'A 100 BİN KİŞİ GELDİ

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras: “Okulların kapanmasından sonra yazlıkçıların tatil zihniyetiyle geleceklerini düşünüyordum öyle de oldu. Salgın sürecinde 20-25 bin araç giriş yaptı. 70 ila 100 bin kişi Bodrum’a geldi. Yoğun bakım sayımız 17’ydi. İhtiyaç olur yenidoğan, kalp yoğun bakımları da devreye alırsak en fazla 30 yoğun bakım yatağımız olur. Normal yatak kapasitemiz 250 civarında. Solunum cihazına ise sadece 50 hastayı bağlayabiliriz. Bodrum'a bu dönemde gelenlerin çoğu ileri yaştalar. Evlerinde hizmet götürmeye çalışıyoruz. Bodrum çok risklidir. Günümüzde artık birbirimizi düşünme zamanındayız. Biz enfekte olduysak bile başkasına bulaştırmayalım. Bodrum bir yere kaçmıyor. İki ay sonra havalar ısınacak belki virüs etkisini kaybedecek. Lütfen şimdi evlerinizde oturun ve Bodrum’a gelmeyin.”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER