Bakan Öney: “Ortak müzik dili birleştirdi”

Mesut ZEYREK / ALMANYA - DHAUluslararası Kasnak Vurmalı Sazlar Festivali Tamburi Mundi, Almanya'nın Freiburg kentinde İsrail ve İranlı müzisyenlerin birlikte verdikleri “Face to face” (Yüz Yüze) adlı konser ile açıldı

F5HABER F5HABER
Bakan Öney: “Ortak müzik dili birleştirdi”

Mesut ZEYREK / ALMANYA - DHA

Uluslararası Kasnak Vurmalı Sazlar Festivali Tamburi Mundi, Almanya'nın Freiburg kentinde İsrail ve İranlı müzisyenlerin birlikte verdikleri “Face to face” (Yüz Yüze) adlı konser ile açıldı. Biletlerin tamamının tükendiği konserin seyircileri arasında Baden Württemberg Entegrasyon Bakanı Bilkay Öney de vardı. Konseri, müzikal açıdan ve verdiği barış mesajı sebebiyle büyüleyici ve çok etkileyici bulduğunu söyleyen Bakan Öney, “Müzisyenlerin var olan tüm siyasi sorunların ötesinde ortak müzik dilini konuştuklarını ve müziğin insanları birleştirdiğini gördük” dedi.

Freiburg'da düzenlenen festivalin Sanat Yönetmeni Murat Coşkun da “Face to Face”, başlığını taşıyan açılış konserinin İranlı ve İsrailli müzisyenleri buluşturduğunu vurgulayarak “Bizim Tamburi Mundi'deki mesajımız, her zaman sınırların ötesinde birlikte çalışmak, müzik yapmak olageldi. Siyaseti arkamızda bırakmak ve ileriye bakmak istiyoruz ve bu akşam bunu başardık” diye konuştu.

Konser İstanbul'da yaşayan İran doğumlu İsrailli sanatçı Michal Elia Kamal'in İbranice söylediği İran tınıları taşıyan şarkı ile açıldı. İsrailli perküsyoncu Yshai Afterman, gitarist Itamar Erez, İranlı def virtüözü Mohsen Taherzadeh ve Maryam Hatef de seyircileri, sınırları aşan müzikleri ile coşturdu. İki ülke müziklerinin de yer aldığı konserde sanatçılar düet, trio halinde hünerlerini sergilerken hep birlikle Farsça bir şarkı da seslendirdiler.

Konser SWR 2 tarafından kaydedildi. Tamburi Mundi Festivali Freiburg E-Werk'de 9 Ağustos'a kadar sürecek. Festivalde 3 Ağustos akşamı saat 20:00'de “Anatolian Drums” adlı konserde Anadolu tınları sahneye taşınacak.

SONRAKİ HABER