Miçotakis'ten Türkiye'ye karşı çirkin itham

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis, Türkiye ile istikşafi görüşmelerin tekrar başlatılmasına yönelik atılan ortak adımları "olumlu bir gelişme" olarak gördüklerini belirtirken, Türkiye'nin Güney Kıbrıs'ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesi'nde (MEB) provokatif eylemlere imza attığını ima ederek çirkin ithamda bulundu.

GASTE24 GASTE24
Miçotakis'ten Türkiye'ye karşı çirkin itham

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis, Avrupa Halk Partisi'nin toplantısına video konferans yoluyla katıldı.

Miçotakis burada yaptığı konuşmada, Yunanistan ve Türkiye'nin istikşafi müzakerelerin sürdürülmesine yönelik aldığı ortak tavrı, "yakınlaşma için olumlu bir adım" olarak nitelendirdi.

TÜRKİYE'Yİ PROVOKATİF EYLEMLER SERGİLEMEKLE İTHAM ETTİ 

Türk tarafının gerilimleri azaltmak için "daha tutarlı bir yol" sergilemesi gerektiğini belirten Miçotakis, Türkiye'nin Güney Kıbrıs'ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesi'nde (MEB) provokatif eylemlere imza attığını ima ederek, bunlara son verilmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak: HABER7

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER