için kaldı

MEB'den yeni düzenleme! Resmi Gazete'de yayımlandı

Yönetmelikte yapılan düzenlemeyle, rehberlik ve araştırma merkezlerinin sunduğu hizmetlerin erişilebilirliğini artırmak amacıyla kurum açma şartları kolaylaştırıldı.

VATAN VATAN
MEB'den yeni düzenleme! Resmi Gazete'de yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), rehberlik ve araştırma  merkezlerinin sunduğu hizmetlerin erişilebilirliğini artırmak amacıyla kurum açma şartlarını yeniden düzenledi.    MEB Kurum Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı.   Yönetmeliğe göre, 2023 eğitim vizyon belgesinde yer alan rehberlik ve  araştırma merkezlerinin yeniden yapılandırılması maddesi kapsamında, rehberlik ve  araştırma merkezlerinin sunduğu hizmetlerin erişilebilirliğini artırmak amacıyla  kurum açma şartlarına kolaylık getirildi.   Değişiklik, rehberlik ve araştırma merkezinin bulunmadığı bölgelerde,  rehberlik ve araştırma merkezi açılarak rehberlik hizmetleri ile eğitsel  değerlendirme ve tanılama hizmetlerinin sunulabilmesini amaçlıyor.   Rehberlik ve araştırma merkezinin açılabilmesi için hizmet vereceği  bölgenin toplam yerleşim birimi nüfusunun önceden en az 200 bin olması  gerekirken, nüfus şartı 150 bin olarak düzenlendi.   Yerleşim birimi ile hizmet veren en yakın rehberlik ve araştırma  merkezi arasındaki mesafenin önceden en az 150 kilometre olma şartı da 100  kilometre olarak değiştirildi.  

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER