İstanbul’da suç oranları düştü

İstanbul Valiliği, il genelinde hırsızlık, gasp, narkotik ve dolandırıcılık olaylarında geçen yıla göre ciddi düşüşler görüldüğünü açıkladı. Polis denetimlerinde kalan bölgelerde evden hırsızlık olaylarında yüzde 28 düşüş yaşandı. Jandarma bölgesinde ise bu yıl hiç yankesicilik olayı görülmedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İstanbul’da suç oranları düştü

İstanbul Valiliği, 2019 yılının ilk 10 ayında asayiş olaylarında bir önceki yılın aynı dönemine göre suç oranlarında ciddi düşüşler olduğunu kaydetti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı verilerine göre evden hırsızlık, işyerinden hırsızlık, araçtan hırsızlık, araç hırsızlığı, kapkaç, gasp, dolandırıcılık ve narkotik suçlarında yaklaşık yüzde 30’larda bir düşüş yaşandığı belirtildi.

İl Emniyet Müdürlüğü verilerine göre 2018 yılında 16 bin 927 vaka sayısına ulaşan evden hırsızlık olayları, 2019 yılında 12 bin 144’e düştü. Böylece geçen yıla göre yüzde 28 bir azalma kaydedildi. Aynı şekilde işyerinden hırsızlık olayları 6 bin 218 vaka sayısına düşerken, bu oranda yüzde 18 düşüş görüldü. Bununla birlikte geçen yıla göre araçtan hırsızlık olaylarında yüzde 32, araç hırsızlığı olaylarında yüzde 33, kapkaç olaylarında yüzde 17, narkotik olaylarında ise yüzde 24 azalış kaydedildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER