Üniversitelerin açılacağı tarih belli oldu!

Binlerce öğrenciyi yakından ilgilendiren Üniversiteler ne zaman açılacak sorusu yanıt buldu. Corona virüs tedbirleri kapsamında Mart ayından bugüne kadar kapalı olan Üniversitelerin hangi tarihte açılacağına dair araştırmalarını sürdüren öğrencilerin merakla beklediği o sorunun yanıtı belli oldu. Peki Üniversiteler hangi tarihte açılacak? İşte yanıtı...

VATAN VATAN
Üniversitelerin açılacağı tarih belli oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde dün gerçekleştirilen kabine toplantısının hemen ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan son durumu ve normalleşme sürecindeki adımlara ilişkin detayları anlattı. Bu kapsamda gerçekleştirilen kabine toplantısında Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu üyelerinin tavsiyeleri üzerine normalleşme sürecinin üç farklı adımda gerçekleştirileceği duyuruldu. İlk aşamada Mayıs ayı normalleşme planı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Bu kapsamda eğitim öğretimi yakından ilgilendiren YKS ve LGS tarihleri ve Üniversitelerin hangi tarihlerde açılacağına dair açıklamalarda bulundu. İşte Üniversitelerin açılacağı o tarihler....   ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?   Erdoğan, eğitimde attıkları adımları Sağlık Bakanlığının ve Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda belirlediklerini ifade ederek, "Buna göre, Yükseköğretim Kurumları Sınavı 27-28 Haziran’da, Liselere Geçiş Sınavı 20 Haziran’da, Askeri Öğrenci Sınavı 14 Haziran'da yapılacaktır. Üniversiteler 15 Haziran’da akademik takvime dönebilecekler. Adliyeler, ara verilen duruşma, keşif, yargı süresi, uzlaştırmacı görevlendirmesi, icra-iflas takiplerinin durdurulması uygulamaları 15 Haziran'da sona erecek." değerlendirmesini yaptı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER