için kaldı

Saadet Partisi'nin 56 bin oyu kime gitti?

Saadet Partisi, resmi olmayan verilere göre 23 Haziran İstanbul seçimlerinde 47, 540 oy aldı. 31 Mart Yerel Seçimlerinde Gökçınar 103 bin 364 oy almıştı. Şimdi herkes 56 bin oyu kime gittiğini konuşuyor.

F5HABER F5HABER
Saadet Partisi'nin 56 bin oyu kime gitti?

AK Parti, 31 Mart'ta yapılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçiminin iptal edilmesinin ardından seçimin yenilendiği 23 Haziran öncesinde kampanya siyasetinin bir bölümünü "küskün" olarak tabir edilen kitleyi ve Saadet Partisi tabanını yanına çekmek üzere kurguladı.

SP Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk ve AK Parti İBB Başkan adayı Binali Yıldırım Asiltürk'ün oğlunun İstanbul'daki evinde görüşmüş ve görüşmede AK Parti'ye destek istenmişti. 

Bu görüşmenin ardından Yıldırım önce Milli Görüş'ün yayın organları olan TV 5 yayınına katıldı ardından Milli Gazete'yi ziyaret etti. Bu ziyarette kampanya sürecinde kullanılan ifadelerin SP'lileri kırmış olabileceğine işaret ederek onlardan özür de diledi. 

Milli Görüş'le yakınlaşma çabası kendini hissettirdi

AK Parti'ye yakın sivil toplum kuruluşları "Eski Milli Görüşçü buluşmaları" tertip etti. 

Adalet Bakanı Abdulhamid Gül SP'nin gençlik örgütü olan Anadolu Gençlik Derneği'ni ziyaret etti. Bazı AK Parti yetkilileri seçimden bir gün önce SP'nin genel merkezine geldi. 

AK Parti'nin ümidi eski yol arkadaşlarının kritik seçimde kendilerine destek vermesiydi. 

AK Parti'den birçok siyasiye göre, 1 Kasım 2015 seçimlerinde veya geçmiş yerel seçimlerde SP'lilerin AK Parti'ye verdiği destek yenilenebilirdi. 

SP'nin oyu 56 bin azaldı

23 Haziran'da tekrar edilen İBB seçiminde SP'nin oyu yüzde 0.55 oranında kaldı. 31 Mart'ta 103 bin oy alan SP'nin İstanbul’daki oy sayısı 23 Haziran'da 47 bin 800'e indi.

Peki yaklaşık 56 bin SP seçmeni sandıkta tercihini hangi adaydan yana kullanmıştı?

Selvi: SP'liler İmamoğlu'nu destekledi

Gazeteci Abdulkadir Selvi'ye göre bu oylar Binali Yıldırım'a değil Ekrem İmamoğlu'na gitti.

Aynı düşünce Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Yazıcı'ya da hakim. 

SP'nin seçim kampanyalarını hazırlayan ekibin başında olan Yazıcı'ya göre AK Parti dahil tüm partilerin tabanından olduğu gibi SP tabanından da Ekrem İmamoğlu'na oy kaydı. 

 

SONRAKİ HABER