Deprem çantasında bulunması gerekenler nelerdir?

Ülkemiz bir deprem bölgesi üzerinde yer alıyor. Hal böyle olunca da depreme hazırlıklı olmak gerekiyor. Peki deprem çantasında olması gerekenler nelerdir? İşte cevabı.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Deprem çantasında bulunması gerekenler nelerdir?

Olası Marmara Depremi hakkında tarih vermek zor. Ancak ülkemiz bir deprem bölgesinde olduğu için bu tarz doğal afetlere hazırlıklı olmamız gerekiyor. Geçmişte büyük bir İstanbul depremi atlatan Türkiye benzer bir senaryoda olabildiğince az hasar almak için elinden geleni yapmalı. Bu sebeple her evde deprem çantasının hazırlanması ve bazen deprem oluyormuş gibi tatbikat yapılması gerekiyor. İşte deprem çantasında olması gerekenler.

Deprem çantasında bulunması gerekenler nelerdir?

deprem

Öncelikle deprem olduğunda ilk yapılacak en önemli şey panik yaparak balkon ya da merdivenlere koşmamaktır. Zira ilk olarak yıkılacak yerler olarak buralar dikkat çekiyor. Sağlam bir eşyanın yanında çökerek başımızı korumak ve camlardan ya da üzerimize devrilebilecek eşyalardan uzak durmak gerekiyor.

Hazırladığınız deprem çantısında mutlaka bolca su bulundurmalısınız. İlk 72 saatte size yetecek kadar yiyecek ve su olması hayati önem taşıyabilir. Mevsimine göre kıyafet ya da yağmurluk koymanız da önemli. Düdük ve el feneri gibi eşyalar enkaz altında kalmanız halinde işinize yarayacaktır. Yara bandı, ilk yardım çantası gibi eşyalar da mutlaka deprem çantanıza koymanız gerekenler arasında yer alıyor.

Konserve yiyecekler de böyle zamanlarda oldukça yararlı olabilir. Kimlik fotokopileriniz ya da önemli evraklarınızın da birer kopyasını çantanızda bulundurmanızda fayda var. Olası bir depremde panik yapmadan sakince kendinizi güvene almaya çalışın.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER