Tesla binlerce aracını geri çağırıyor

Dünyanın en önemli elektrikli otomobil üreticilerinden olan Tesla 579 bin adet aracını geri çağırdı. Söz konusu çağrı şirketin bu hafta yaptığı ikinci çağrı. Tesla daha önce de ısıtma sistemleri ile ilgili bir sorun nedeniyle 27 bin aracını geri çağırmıştı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Tesla binlerce aracını geri çağırıyor

Tesla, ABD'deki yaklaşık 579 bin aracını geri çağırdı. Bu çağrı, ABD güvenlik kurumlarının ülkenin en büyük elektrikli araç üreticisi olan Tesla'ya yönelik incelemelerini artırmasıyla son iki hafta içinde halka yapılan dördüncü geri çağırma oldu. Daha önce yapılan iki duyurunun sebebi Tesla'nın, motorlu araç güvenlik standartlarını ihlal eden kararlar alması olarak açıklanırken, diğerler iki geri çağırma yazılım hatalarından kaynaklanmıştı.

Öte yandan binlerce aracın geri çağrılmasına neden olan sorunun 'Boombox' işlevini devre dışı bırakacak kablosuz bir yazılım güncellemesiyle çözüleceği belirtiliyor. Geri çağırma, 2020'den 2022'ye kadar olan Tesla Model X, S ve Y araçlarının yanı sıra 2017'den 2022'ye kadar olan Model 3'leri kapsıyor.

BU HAFTA 24 BİN ARACI DAHA ÇAĞIRDI

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER