için kaldı

OGS'den HGS'e geçecekler dikkat! Fark ücretini talep edin

Otoyol ve köprüler kullanmak isteyen sürücüler, sadece HGS ile geçiş yapabilecek. Ancak depozito verilerek alınan OGS’lerin iadesiyle ilgili karışıklık yaşanıyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
OGS'den HGS'e geçecekler dikkat! Fark ücretini talep edin

Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, "Aracında OGS kullanan 1 milyon 200 bin kişinin 400 bini HGS’ye geçiş yaptı. OGS cihazları HGS kartlarından daha pahalıya satılıyordu. OGS’lerin ederi ile HGS’nin tutarı arasındaki farkın mutlaka HGS’ye yüklenmesi ve ya sahibine iade edilmesi gerekiyor. Bankalar sahip çıkmıyor bu duruma. OGS’nin içinde kalan bedellerin de HGS kartına aktarılmasını tüketiciler takip etmeli" dedi.

Otomatik Geçiş Sistemi(OGS) Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından alınan kararla 31 Mart 2021’den itibaren otoyol ve köprü gişelerinde kullanılamayacak. Artık, otoyol ve köprülerde sadece HGS kullanılacak. Depozito verilerek alınan OGS’lerin iadesiyle ilgili karışıklık yaşanıyor.

"HGS İLE ARASINDAKİ TUTAR FARKININ MUTLAKA TÜKETİCİYE VERİLMESİ GEREKİYOR"

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER