için kaldı

Basketbol Afrika Ligi'nde heyecan başlıyor

Basketbol Afrika Ligi (BAL), 5 Mart'ta Senegal'deki Dakar Arena'da başlayacak. Mısır, Ruanda ve Kahire'deki durakları içerecek olan BAL 2022 sezonunda 12 Afrika ülkesinden en iyi 12 kulüp takımı mücadele edecek.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Basketbol Afrika Ligi'nde heyecan başlıyor

Basketbol Afrika Ligi, 2022 sezonu takımları ve maç programını açıkladı. Sezonun açılış maçında, Senegal'in Dakar Üniversite Kulübü (DUC), Gine'nin Seydou Legacy Athletique Club (S.L.A.C) takımını ağırlayacak.

BAL 2021 şampiyonu Zamalek (Mısır) ve 2021'deki BAL sezonundan gelen diğer dört takımı içeren 12 takım, Sahra Konferansı ve Nil Konferansı olmak üzere iki konferansa bölünecek.

Her konferansta, her takımın konferansındaki diğer beş takımla bir kez karşılaşacağı 15 maçlık grup aşaması oynanacak. Sahra Konferansı'nın grup aşaması 5-15 Mart tarihleri arasında Dakar Arena'da, Nil Konferansı'nın grup aşaması ise 9-19 Nisan tarihleri arasında Kahire'deki Hassan Mostafa Kapalı Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilecek. Her konferanstan ilk dört takım, 21-28 Mayıs tarihleri arasında Kigali Arena'da tek maçlık eleme turnuvası ve finaller içeren BAL play-offlarına katılmaya hak kazanacak.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER