‘1071’ rakımlı hatıralar

Siyasetin en kıdemli isimlerinden Hasan Aksay, Atatürk’ün ardından göreve gelen 11 cumhurbaşkanıyla ilişkilerini Hürriyet’e anlattı. 91 yaşındaki Aksay, öğrenciyken ziyaret ettikleri Celal Bayar’ın bir ‘mehter meselesi’ yüzünden kendilerini nasıl kovduğunu hiç unutamamış...

HÜRRİYET HÜRRİYET
‘1071’ rakımlı hatıralar

ADALET Partisi milletvekili ve Millî Nizam Partisi kurucularından, eski bakan Hasan Aksay, 1950’li yıllardan itibaren siyasi hatıralarını Hürriyet’e anlattı.

Aksay siyasette Necmettin Erbakan’dan da Süleyman Demirel’den de kıdemli. 1961 yılında Adalet Partisi’nden milletvekili olduğunda ikisi de siyasette yoktu. Sonradan Erbakan ile yoluna devam etti. Millî Görüş’ün ilk partisi Millî Nizam Partisi’nin kurucularından oldu. Bakanlık yaptı. 1980’den sonra aktif siyaseti bıraktı ama bir şekilde hep siyasetin içindeydi. Kendi deyimiyle “1071 rakımlı tepe” olarak da bilinen Çankaya Köşkü’nde Atatürk’ten sonraki bütün cumhurbaşkanlarıyla teması olmuştu. 91 yaşındaki Hasan Aksay ile politikayla geçen yıllarını ve tanıdığı cumhurbaşkanlarını konuştuk.

Erbakan’dan da Demirel’den de eskisiniz, hiç liderlik düşünmediniz mi?

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER