için kaldı

Otostopla dünya turu

İSTANBUL'dan otostopla dünya turuna çıkan 23 yaşındaki Emre Durmuş, bir yılda 29 ülke gezdi. Durmuş, Türkiye'deki darbe girişimi sırasında bulunduğu Hong Kong'da dev megafondan cep telefonu aracılığıyla İstiklal Marşı'nı yankılandırdı.

F5HABER F5HABER
Otostopla dünya turu

İSTANBUL'dan otostopla dünya turuna çıkan 23 yaşındaki Emre Durmuş, bir yılda 29 ülke gezdi. Durmuş, Türkiye'deki darbe girişimi sırasında bulunduğu Hong Kong'da dev megafondan cep telefonu aracılığıyla İstiklal Marşı'nı yankılandırdı.

İstanbul'da Kemerburgaz Üniversitesi Elektrik-Elektronik bölümü öğrencisi Emre Durmuş, okulu bırakıp otostopla 17 Ağustos 2015'te dünya turuna çıktı. İstanbul'dan başladığı dünya turu yolculuğunda Fas Marekeş'e kadar giden, ardından Avrupa'nın güneyinden kuzeyine, batısından doğusuna kadar trenle gezip yeniden İstanbul'a dönerek buradan da otostopla Tahran'a ulaşan Emre Durmuş, Asya'da ise Sri Lanka, Hindistan, Endonezya, Singapur, Malezya, Tayland, Kamboçya, Hong Kong ve Japonya ile beraber toplamda 29 ülke, 170 şehir gezdi.

DEV MEGAFONDAN İSTİKLAL MARŞI

Türkiye'deki darbe girişimi sırasında bulunduğu Hong Kong'u gezen Durmuş, Tsim Sha Tsui meydanındaki dev megafondan İstiklal Marşı'nı yankılandırdı. Durmuş, cep telefonu aracılığıyla İstiklal Marşı'nı seslendirdiği sırada bölgedeki Hong Konglular ve turistler de ilgi gösterdi. İstiklal Marşı'nı seslendirme anını videoya da çeken Emre Durmuş, şöyle dedi:

"Aslında dünyanın neresinde olduğunun bir önemi yok. Türkiye benim vatanım. Son zamanlarda yaşadığımız acı olaylar sizi olduğu gibi beni de çok üzdü. O yüzden birlik ve beraberliğimizin sembolü olan İstiklal Marşımızı bu megafondan tüm Hong Kong'a dinleterek, bu vatan için kanı dökülmüş bütün şehitlerimize armağan etmek istiyorum. Dil, din, ırk gözetmeksizin birlikte barış içinde yaşadığımız güneşli günlere armağan olsun."

SIRT ÇANTASIYLA DÜNYA TURU

Hayatı deli dolu yaşamaktan keyif aldığını ve maceraperest ruhlu olduğunu belirten Emre Durmuş, otostopla dünya yolculuğunu ise şöyle anlattı:

"Herkesin bir hayat hikayesi vardır ve bu yolu bireyin kendisinin çizdiğine inanırım. Ben de kendi hayat hikayemi yazmak, kalıplaşmış yaşam tarzlarından çıkmak istedim. Lise yıllarında başlayan içimdeki yolda olma dürtüsüyle Türkiye'nin birçok şehrini otostopla gezdim. O günlerden beri yollardayım. İstanbul'daki 3'üncü yılımın sonlarına doğru önce yaşadığım evdeki tüm eşyalarımı satıp/dağıtıp hiç bir şeye sahip olmama duygusunu yaşadım. Daha sonra ise üniversitemi ve işimi bıraktım. Şimdi ise sırt çantamla beraber dönüşü belli olmayan bir dünya turundayım."

ÇÖLÜ DEVEYLE GEÇTİ, KARA BÜYÜ YAPANLARI GÖRDÜ

Bu yolculukta çok şey öğrendiği, keşfettiği ve içsel yolculuğunun yansımalarını paylaşmaktan keyif aldığını dile getiren Durmuş, şöyle konuştu:

"Japonya'dan sonra Güney Kore, Tayvan, Fiji, Avustralya, ardından Güney Amerika kıtası ile dünya turum devam edecek. Sahra Çölü'nü deveyle geçtim. Hindistan'da bizim 'dert' diye saydığımız onca şeyin orada hiçbir anlam ifade etmediğini gördüm. Gerçek fakirlik ne demekmiş orada gördüm. Endonezya'da gezerken kara büyü yapan insanların toplumları nasıl etkilediklerini, nasıl sokak şovları yaptıklarını izledim. Jawa Adası'ndaki bir volkana macera için tırmandığımda hayatta kalabilmek için çalışan sülfür işçilerini gördüm. Hong Kong ve Singapur gibi ülkelerde zenginlik kavramını yeniden tanımladım. Aşık oldum. Karakterimde ve dünyaya bakış açımda birçok değişiklik yaptım."

(DHA - Mehmet ÇINAR)
SONRAKİ HABER